Film / seriál

Kolo zázraků

Kolo zázraků – americké drama
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Stars na skylink Live TV Sledovat

Hořký příběh v neobyčejných kulisách zábavního parku. Milostná vzplanutí pod ruským kolem, ale i závan mafiánského podsvětí.

Padesátá léta dvacátého století. Pláže, promenády a zábavní park na Coney Islandu, stanoviště číslo sedm, kde pracuje plavčík a zároveň vypravěč filmového příběhu Mickey Rubin v podání charismatického zpěváka a herce Justina Timberlakea. A právě on je zde spojovacím článkem milostného čtyřúhelníku.

Celý příběh je postaven de facto na čtyřech postavách. Ta nejvýraznější patří Ginny, kterou výborně ztvárnila Kate Winslet. Bývalá herečka, která prožívá velice všední a průměrné manželství se skoro vyléčeným alkoholikem obsluhujícím zábavní atrakce a vášnivým rybářem Humptym (Jim Belushi), si uvědomuje, že její mladistvé ideály již vzaly za své. Snaží se je však znovu nalézt v náručí plavčíka Mickeyho. A do této situace přichází Humptyho dospělá dcera Carolina z prvního manželství (Juno Temple), kterou kdysi Humpty vydědil, protože si vzala gangstera. Ta se teď vrací s mafií a FBI v zádech. A i ona ve svém zoufalství nachází útěchu v poměru s Mickeym. V tomto bodě začíná tragédie dvou žen soupeřících o jednoho muže. Režisér ji perfektně vystaví a pak, jak je jeho zvykem, nechává úsudek na divákovi. A to vše umně zabalí do příběhů jednotlivých postav a jejich vzájemných propletenců.

Winslet & spol. a skvělá kamera

Woody Allen dal ve svých filmech vyniknout mnoha hercům a je nutno říci, že i mnoho slavných herců si rádo zahrálo v jeho snímcích a pravděpodobně za nižší honorář, než byli zvyklí. Zahrát si u Allena je prostě prestiž. Výběr hereckých rolí je pro Allena vždy velmi důležitou částí přípravy filmu. Ne jinak tomu bylo i v tomto filmu a jména Winslet, Belushi, Timberlake, Temple jsou toho důkazem.

Jdou po mně a zabijou mě.
To máš z toho, že sis vzala gangstera.
Carolina a Humpty

Neméně zásadní součástí příprav filmu je pro Woodyho výběr kameramana. Již podruhé, ponejprv v Café Society, vložil důvěru do rukou legendy filmové kamery Vittoriu Storarovi a nechal ho volně pracovat. Správnou volbu ocenili jak diváci, tak filmoví recenzenti. Časopis Chicago Reader dokonce napsal, že „Winslet je skvělá, ale skutečnou hvězdou je veterán kamery Vittorio Storaro.“

Jazzu není nikdy dost?

I v tomto filmu dostává prostor hudba v podobě starého jazzu, jehož je režisér velkým milovníkem. Tak velkým, že sám hraje v jazzové kapele na klarinet, jezdí na koncerty a natáčí alba. A je pravda, že tento žánr umí ve svých filmech dokonale použít. A to ukazuje i zde. Zatímco u jeho jiných snímků dostává prostor více písní, v Kole zázraků se opakují dva tři motivy stále dokola, což dost dobře evokuje kolotoč a prostředí zábavního parku.

Padesát a dost

Kolo zázraků je čtyřicátý sedmý film Woodyho Allena, který natočil v roce 2017. Má vše, co dělá jeho filmy u diváků tak úspěšnými a proč jsou vždy dychtivě očekávány. O to víc nás musí mrzet Allenovo prohlášení, že jeho loňský snímek Zásah štěstím, je jeho filmem posledním. V případě Allena tomu pravděpodobně tak bude, ale nechme si tu hypotetickou naději, že i přes jeho úctyhodný věk, tomu tak být nemusí, a Woody nás možná ještě překvapí. A pokud se tak nestane, budeme se vracet k jeho padesátce filmů, které stvořil za více jak padesátiletou filmovou kariéru.

Kate Winslet (48)

Kate Winslet je britská herečka, která si na začátku své kariéry zahrála v úspěšném dramatu z anglického venkova Rozum a cit a rovnou získala nominaci na Oscara. Největší zlom v její kariéře jí ale přinesl režisér James Cameron, když jí nabídl roli v blockbusteru Titanic. Po boku Leonarda DiCapria si připsala další oscarovou nominaci. Vánoční koleda, Enigma, Spláchnutej, Věčný svit neposkvrněné mysli, Steve Jobs jsou jen malým výčtem dalších jejích úspěšných filmů.

Kolo zázraků

Film / seriál
Hodnocení FDB 53,9 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox Stars, Profimedia.cz

Režie Woody Allen

Obsazení James Belushi, Juno Temple, Justin Timberlake, Kate Winslet, Max Casella, Jack Gore, David Krumholtz

Délka 101 min.

Rok 2017

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC