Film / seriál

Změnit se může každý

Jsem božská – americká komedie
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na skylink Live TV Sledovat

Pokud hledáte návod, jak upoutat pozornost opačného pohlaví, i když máte nějaké to kilo navíc, jste doma. A pokud ne, i tak se budete královsky bavit. Tahle komedie totiž klame tělem. Doslova.

Renee (Amy Schumer) je obyčejná třicátnice, která zápasí s nadváhou, vzhledem i sebevědomím. Ráda by ulovila nějakého mužského, ale nejde to. Nepomůžou ani seznamky, ani zaručené triky či rady kamarádek. Stačí jediný pohled do zrcadla a Renee tuší, že se bude muset sakra změnit, pokud chce naplnit profesní ambice a potkat lásku svého života.

Zázraky se dějí, i když jinak, než si myslíme

A pak to konečně přijde. Stačí okamžik nepozornosti, pád z rotopedu ve fitku rovnou na hlavu a když Renee přijde znovu k sobě, je tu docela jiná, nová Renee. Štíhlá, krásná, smyslná, zkrátka žena vamp, které muži leží u nohou. Problém je, že se tato zázračná proměna udála pouze v její hlavě. Pro ostatní zůstává tou starou dobrou, trochu obtloustlou a nemotornou Renee, jakou byla odjakživa a kterou patrně zůstane do skonání věků. Jenže to se velice mýlí. Protože od nynějška není nic nemožné. Stát se modelkou, flirtovat s šéfem, zúčastnit se soutěže krásy v plavkách, vystartovat po mužích, které by se donedávna bála i pozdravit. A způsobila to paradoxně změna, která změnila Renee zevnitř, a ne změna zevnějšku, o níž tak dlouho usilovala. Šanci změnit se, má totiž každý.

Mým jediným skutečným cílem je přijít každý den do této kanceláře a pomoct lidem cítit se stejně jako já, když vystupuji z výtahu

Verva, s kterou se Amy Schumer zhostila role Renee, vyráží dech. Proměna zakomplexované puťky v živočišnou dračici kypící sebevědomím a nezdolným optimismem je tak přesvědčivá, že i přítomná Naomi Campbell působí vedle Renee spíš jako nenápadná myška než sexy bohyně. Pokud se chcete přesvědčit, jak toho Amy Schumer dosáhla a jak dokáže s chlapy mávat tahle korpulentní komička proslulá svými lechtivými stand-up výstupy, mrkněte na příběh Renee. Je prostě božská. 

Amy Schumer

Americká herečka Amy Schumer je pověstná nejen tím, že dokáže vyprodat arénu Madison Square Garden v New Yorku, ale také svou upřímností a otevřeností, která jde často až na dřeň. Ačkoliv vystudovala klasické herectví, začínala jako stand-up komička. Její nesporný talent byl oceněn už dvěma cenami Emmy, a to za vlastní komediální seriál Amyino plodné lůno (2013–2016). Společně se svou mladší sestrou Kim se věnuje také psaní scénářů.

Zajímavost

Busy Philipps, která hraje jednu z kamarádek Renee, je zároveň manželkou scenáristy a režiséra Marca Silversteina. A ve filmu se objeví, asi pro srovnání, také Naomi Campbell.

Nenechte si ujít na Skylink Live TV

Diagnóza žárlivost (2014)

Charlie (Matt LeBlanc) je milý chlapík, ale má malý problém. Když se zamiluje, stává se z něho šílenec. Teď zřejmě potkal tu pravou, takže musí přijít na způsob, jak udržet své zběsilé druhé já na uzdě.

Dokážeš udržet tajemství? (2019)

Emma vyklopí všechna svá tajná přání úplně cizímu chlapíkovi v letadle při turbulencích. Jenže z neznámého cizince se vyklube její nový šéf..

Jsem božská

Film / seriál
Hodnocení FDB 62,4 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox

Režie Abby Kohn, Marc Silverstein

Scénář Abby Kohn, Marc Silverstein

Obsazení Amy Schumer, Michelle Williams, Rory Scovel, Emily Ratajkowski, Aidy Bryant, Tom Hopper, Naomi Campbell

Délka 110 min.

Rok 2018

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC