Film / seriál

Láska a citróny

Švédská komedie Láska a citróny
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na skylink Live TV Sledovat

Co mají láska a citróny společného? Nic. A proto se skvěle hodí do názvu filmu, pokud chcete, aby zaujal ještě dřív, než divák uvidí jediný záběr.

A na vás to funguje, protože pořád čtete. Buďte tedy odměněni: zaprvé, je to švédský film. Zadruhé, trochu si to hraje na americký film. Zatřetí, výsledná kombinace je zajímavá. Ne dost severské na to, aby to odradilo milovníky mainstreamu, ne dost americké na to, aby člověk měl pocit, že podobnou dramaticko-romantickou komedii viděl již několikrát. Celé se to odehrává v kulinářském prostředí, kde se žena v nesnázích snaží prokopat si cestu trnitým oborem restauratérství. No a když je příležitost vyspat se s kritikem a recenzentem podniků, neváhá. Je to milé, odsýpá to, dobře se to díky švédštině poslouchá, i když tím jazykem nemluvíte, a je to jeden z těch filmů, které si budete možná pouštět několikrát a na každé zhlédnutí to bude o něco hezčí než na to předchozí. Plus to režírovala žena, takže povinná romantická linka ve filmu dává smysl.

Láska a citróny

Film / seriál
Hodnocení FDB 68 %
Foto FilmBox

Režie Teresa Fabik

Obsazení Rakel Wärmländer, Dan Ekborg, Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason, Tomas von Brömssen, Anki Lidén, Eric Ericson

Délka 95 min.

Rok 2013

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC