Film / seriál

Jsem máma

Jsem máma
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Family HD na skylink Live TV Sledovat

Není to jen tak obyčejná máma. Před časem začala psát blog, který poté přetavila do úspěšných knížek, a teď je jednou z nejznámějších maminek na Slovensku i v Čechách. Nad jejími vtipnými zážitky spojenými s mateřstvím se můžete pobavit i v novém seriálu Jsem máma.

Kristína Farkašová je úspěšná slovenská herečka a moderátorka, a také matka dvojčátek – roztomilých holčiček Ely a Matildy. Ve svých blogových, potažmo knižních zážitcích sděluje světu, jak prožívala intenzivní období těhotenství a mateřství. Její postřehy jsou trefné, postoj k životu i přes nejrůznější nesnáze povzbudivě optimistický. Možná i proto, že ke všemu přistupuje s humorem – i mírným sarkasmem.

Jednotlivé epizody seriálu vždy mají své hlavní téma, které řeší všechny postavy, ovšem každá po svém. Finanční zabezpečení, radosti a strasti společného bydlení, vztah s vlastními rodiči i rodiči partnera, vyrovnávání se s rozmanitými a mnohdy protichůdnými trendy týkajícími se péče o děti, příprava na porod a porod samotný. Otázka kariéry a jejího případného obětování na oltář rodičovství. Kdo z rodičů nikdy nic podobného neřešil?

Barvitý děj vždy doplňuje monolog hlavní hrdinky Tiny, kterým nezaměnitelně glosuje probíhající události. Tina dobře ví, že není adeptkou na matku roku. Opakuje stále stejné chyby, občas jí dojde trpělivost, ať už s dětmi, nebo manželem, ale zatímco některé ženy by byly v podobných situacích na pokraji zhroucení, právě ironický odstup je tím, co ji každý den drží nad vodou. Seriál tak může být zdrojem inspirace pro všechny maminky (a otce), že přistupovat ke každodenním trablům lze i s humorem.

Kristína Farkašová s psaním začala velmi brzy, prý už ve čtvrté třídě, kdy si založila deník. Sama sebe popisuje jako „grafomanku.” A jak dokazuje úspěch knížek Jsem máma a Stále som mama (která vyšla zatím jen ve slovenštině), začít psát „pro lidi” bylo správným rozhodnutím. A krok, který vedl k tomu, aby z knihy vznikl seriál, je zcela logický. Z úspěšných bestsellerů často vznikají úspěšné filmy a seriály, tak proč by se to nemohlo podařit i v tomto případě?

„Podle mého názoru jsme ducha knihy zachovali. Je to zábavné, ale i dojemné,” promluvila za tvůrce seriálu jedna z hereček Michaela Čobejová. Mezi dalšími hereckými jmény zmiňme Zuzanu Kanócz. Tu si můžete pamatovat jako půvabnou Lauru ve filmu Román pro ženy.

To, jestli se seriálová adaptace bestsellerů povedla, můžete posoudit i vy. Seriál se poprvé vysílal 5. září – a pokud vám utekl první díl, jednoduše si ho najděte na Skylink Live TV. Pokud hledáte oddechovou a nenáročnou zábavu, seriál Jsem máma vás pravděpodobně nezklame.

Kristína Farkašová

Kristína Farkašová pochází z herecké rodiny, a ačkoliv rodiče ji původně od herectví odrazovali, studovala Vysokou školu múzických umění a rok i pražskou DAMU. Zpočátku psala jen divadelní recenze, ale postupně se začala objevovat v seriálech, divadle i filmu.  Čeští diváci si ji mohou pamatovat z filmu Poslední plavky, kde hrála s Petrem Čtvrtníčkem. Na Slovensku je známá hlavně ze seriálů Rodinné tajomstvá nebo Ordinácia v ružovej záhrade.

Zajímavosti

Herečky, které dostaly roli těhotných se při natáčení pěkně zapotily. Ve vycpaných břichách měly zabudované mikroporty, takže si kromě horka stěžovaly i na otlačenou kůži.

Seriálového manžela Kristíny Farkašové hraje český režisér Jiří Havelka, který mimo jiné spoluzakládal televizní stanici Óčko. Jako herce jste ho mohli vidět v seriálu televize Prima Zázraky života nebo v povedeném projektu HBO Až po uši.


Koukněte i na

Zbouchnutá

Jedno náhodné setkání úspěšné televizní moderátorky a mladého chlapíka, kterého nejvíc ze všeho zajímá poflakování a kouření marihuany, skončí neplánovaně – těhotenstvím. Co teď?

Čtyři v tom

Úspěšný dokumentární seriál České televize mapuje životní etapy lidí, kteří očekávají příchod potomka.

 

Jsem máma

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto JOJ Family

Režie Ján Novák

Scénář Kristína Farkašová

Obsazení Kristína Farkašová, Jiří Havelka, Ján Dobrík, Boris Farkaš, Anna Šišková, Štefan Martinovič, Michaela Čobejová, Zuzana Kanócz

Délka 20 x 40 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC