Film / seriál

Doktor srdcař – Tenhle doktor vás chytne za srdce

Doktor srdcař – Tenhle doktor vás chytne za srdce
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na skylink Live TV Sledovat

Po úspěšných premiérách v Austrálii, Německu a v Polsku přichází i na české obrazovky seriál, který každý týden na několik desítek minut přiková k televizi nejednoho diváka. Hugh Knight, ztvárněný charismatickým australským rodákem Rodgerem Corserem, je nadějný mladý doktor, který má život před sebou.

Je úspěšný jak ve své práci, tak v osobním životě, a to zejména u žen. Díky svému neobvyklému nadání ale nabyl dojmu, že může žít mimo pravidla. Má pocit, že jako doktor je nenahraditelný, že nikdo jeho práci neodvede tak dobře jako on, a proto si může dovolit víc než kdokoliv jiný. Brzy ale jeho ego narazí. Zasáhne ho rána osudu a celý život se mu obrací naruby.

Právě kvůli svému nerozvážnému jednání nyní čelí trestu od lékařské komory. Ta mu na rok odejme chirurgickou licenci, a aby toho nebylo málo, musí po celou tu dobu pracovat jako praktický lékař. Vrací se proto do svého rodného města Whyhope.

Z výšin čeká doktora jen pád. Nebo snad ne?

Jeho nostalgické vzpomínky na místo, kde vyrůstal, se ale hned po příjezdu střetnou s tvrdou realitou. Jak se vypořádá s nedostatečnými zdroji, které má k dispozici místní malá nemocnice? Podaří se mu obnovit vztahy s rodinou, jíž se Hugh za ta léta, kdy pracoval ve velkoměstě, odcizil? Zapadne po tak dlouhé době mezi své staré přátele, na něž si od odchodu do světa nenašel ani chvíli času? A zvládne se vůbec spřátelit se svými bláznivými kolegy, na které by ve své staré nemocnici jen těžko narazil?

Hugh zpočátku z této změny upadá do depresí a je pevně přesvědčen, že jeho život na rok skončil. Jediný plán, kterého se drží jako tonoucí stébla, je ten, že zkrátka zatne zuby a těch 365 dní nějak přežije. A pak se rychleji než blesk vrátí zpět do velkoměsta, ke své milované práci, na operační sál, kam podle vlastního mínění opravdu patří. Je tomu ale skutečně tak?

Není život v Sydney pro Hugha trochu náročnější, než si zprvu připouštěl, a nezačne si dokonce maloměstský život užívat? Bude chtít po roce Whyhope opět opustit a vrátit se do města plného stresu? Vedle Rodgera Corsera v dalších rolích zazáří Nicole da Silva (známá z úspěšného seriálu Wentworth), Ryan Johnson, Hayley McElhinney, Tina Bursill nebo Steve Bisley. Andy Ryan ze společnosti Nine, australské mediální společnosti, pro kterou Doktor srdcař vznikl, o seriálu s oblibou říká: „Pokud je smích tím nejlepším lékem, nehody a vtipné příhody, které Hugh a jeho dysfunkční rodina prožívají, jsou přesně tím, co by měli lékaři pacientům předepisovat.“ „Být u zrodu takového seriálu byla čistá radost od samého začátku až do konce, a jsem si jistý, že tu pozitivní energii divák určitě pocítí,“ říká o natáčení Ian Collie z produkční společnosti Essential Media and Entertainment.

Jestli máte rádi seriál Dr. House, ale zároveň se považujete za romantickou duši, pak je pro vás Doktor srdcař jasnou volbou. Nečekejte ale žádnou ulepenou slaďárnu, celým seriálem se totiž vine příjemný australský humor, napětí i drama. Mimochodem, natočeny byly už dvě série a tvůrci připravují třetí, o několik hodin zábavné podívané tedy máme určitě postaráno.

Rodger Corser

Pětačtyřicetiletý Australan s uhrančivým úsměvem je znám především jako seriálový herec, který v poslední době zazářil v hlavní roli úspěšného seriálu Doktor srdcař. Rodger však není jen hercem, je také zpěvákem, který účinkoval v takových kapelách, jako je například Stone the Crowes nebo Sideshow Bob.

Zajímavosti

Doktor srdcař byl v roce 2016 nejsledovanějším seriálem hlavní australské komerční televize Nine Network a stal se také hitem německé stanice Sky.

Natáčení první série seriálu, který produkuje společnost Essential Media and Entertainment, vytvořilo 800 pracovních míst a stálo 11,6 milionu dolarů.

Koukněte i na

Chirurgové

Ve chvíli, kdy nejnadějnější studenti medicíny ukončí své studium, nastoupí jako stážisti do nemocnice Seattle Grace. Romantické představy o tom, jak bude jejich život po studiích vypadat, se rozplynou hned první den a oni budou muset přijmout tvrdou realitu – to, že vystudovali školu, ještě nic neznamená. Musejí nasbírat spoustu zkušeností a projít si nejednou zkouškou charakteru, než se budou moci považovat za plnohodnotné chirurgy, jimž bude svěřen do rukou lidský život.

Doktor srdcař

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto FilmBox, Profimedia.cz

Režie Peter Salmon, Jeremy Sims…

Scénář Tony McNamara, Alice Bell, Liz Doran…

Obsazení Rodger Corser, Nicole da Silva, Ryan Johnson, Hayley McElhinney…

Délka 10 × 45 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC