Film / seriál

Detektiv s kočárkem

Detektiv s kočárkem
Skylink Live TV

Sledujte na ČT1 HD na skylink Live TV Sledovat

Karel Mlejnek (ztvárněný oblíbeným hercem Svatoplukem Skopalem) stojí před velkou životní změnou – po letech šéfování místní kriminálce má odejít do důchodu. A ačkoliv by ho rodina ráda viděla jako odpočívajícího dědu na procházkách s vnučkou, Karel má úplně jiné plány. Tak začíná nový český seriál, Tři poldové a nemluvně.

Něco starého končí a něco nového začíná. Vedení oddělení po svém otci přebírá Kamil (Marek Němec), jehož čerstvě narozené dceři Elišce se Karel hodlá naplno věnovat. Kvůli pracovnímu vytížení totiž vůbec nestihl prožít období dětství svých synů, a tak si to na své vnučce chce řádně vynahradit.

Do pátrání se pouští celá rodina, samozřejmě i s nemluvnětem v kočárku

Jeho instinkt detektiva, který dlouhá léta bez výjimek následoval, mu však nedá spát. A to by nebyl Karel, aby si s tím nějak neporadil – čapne vnučku a řádně zásoben náhradními plenami a dudlíky se vydává řešit ty nejzapeklitější případy.

Laskavá detektivka

„Tři poldové a nemluvně je rodinná komediální detektivka, která je od ostatních odlišná téměř vším. Vraždu abyste v ní pohledali, naši detektivové většinou nevyjíždí na místo činu s houkačkou, ale s kočárkem, a místo služební zbraně si nesmějí zapomenout dudlík a flašku se sunarem. Přesto i oni zažívají dramatické příběhy a přesto, nebo právě proto, zde spravedlnost a láska vždycky vítězí,“ popisuje kreativní producent a autor scénáře Tomáš Baldýnský, jenž stojí i za úspěšným komediálním seriálem Kosmo. Příznivci dramatu se nemusí bát, že by byli o napětí ochuzeni, podle něj totiž v seriálu, jako v každé správné detektivce, „nebudou chybět dealeři drog, maskovaní lupiči a zločinci všeho druhu, nepůjde ale o nervy drásající krimi, jako spíše o domácí české příběhy.“

Pomáhat a přebalovat

Kamil je nejprve toho názoru, že by měl jeho otec zaslouženě odpočívat a konečně dát detektivní práci vale. Karel je ale zkrátka policejní legenda a často svými metodami dosahuje výsledků v tak rekordním čase, že by se o tom mohlo celému zbylému ansámblu policejní stanice jen zdát. A tak syn, který zprvu tatínkovu pomoc odmítá přijmout, postupem času uzná, že se bez jeho zkušeností alespoň v začátcích neobejde. Od té doby se často do pátrání pouští celá rodina, samozřejmě i s Eliškou v kočárku. Karel si totiž čas se svou vnučkou nehodlá nechat ničím vzít a ačkoliv by se mohlo zprvu zdát, že nemluvně bude u vyšetřování jen překážet, častokrát je tomu právě naopak. Eliška je Karlovou kamufláží, spiklencem i tím nejrozkošnějším parťákem na světě v jedné osobě.

 

Svatopluk Skopal

Sedmašedesátiletý rodák z Kutné hory chtěl nejdříve jít učit, ale nakonec podal přihlášku na brněnskou JAMU a dobře udělal. Vyzkoušel si angažmá v několika divadlech a ani první filmové role na sebe nenechaly dlouho čekat. Poprvé se divákům nezapomenutelně vepsal do paměti rolí v seriálu Sanitka, dnes jej pak nejčastěji můžeme vidět v roli kriminálního rady Mlčocha v seriálu První republika.

Tři poldové a nemluvně

Film / seriál
Foto Česká televize

Režie Jan Bártek

Scénář Tomáš Baldýnský

Obsazení Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec, Marek Adamczyk, Jana Pidrmanová, Radek Holub, Andrea Daňková, Daniel Mavrov…

Délka 21 × 41–43 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC