Sport

Voráček veze do Prahy NHL

Voráček veze do Prahy NHL
Skylink Live TV

Sledujte na Nova HD a Nova Sport 1 na skylink Live TV Sledovat

Slavná hokejová NHL balí kufry a vydává se na cestu do Evropy. Potřetí v historii se představí českým fanouškům zápasem, který se bude hrát v Praze. V O2 Aréně se 4. října utkají Philadelphia Flyers s Chicago Blackhawks. Přímý přenos bude od 20.00 vysílat televize Nova.

Ve hře bude i několik českých hráčů, tím nejzkušenějším a zároveň i nejlépe placeným je Jakub Voráček z Philadelphie. Ze všech současných českých hokejistů v NHL má nejvíce vstřelených gólů. „Na zápas v Praze se opravdu moc těším, protože to bude nová zkušenost,“ říká kapitán české hokejové reprezentace. Zájem českých fanoušků o utkání NHL je mimořádný. „Mám asi padesát lístků, ale vypadá to, že jich budu potřebovat ještě mnohem víc,“ směje se Voráček.

Domácí prostředí si užije i David Kämpf, který bude v dresu Chicaga Voráčkovým soupeřem. „Myslím si, že to bude fantastický zážitek. Vyprodaná aréna, rodina na tribuně. Nemůžu se dočkat,“ říká Kämpf. Také z něj si dělají kamarádi v posledních týdnech distributora vstupenek. „Ozvalo se mi plno lidí, se kterými jsem nebyl v kontaktu už pár let, jestli náhodou nemám volný lístek.“ Za Chicago může nastoupit i explzeňský snajpr Dominik Kubalík, který otevírá svoji zámořskou kariéru a snaží se probojovat do týmu. Jeho šance na to, že se v Praze ukáže, jsou docela vysoké.

Miliardy na bruslích

Na ledě O2 Arény se budou prohánět jedni z nejdražších hokejistů NHL. V lize je pouze devět hráčů, kteří mají plat přes deset milionů dolarů, a rovnou dva z nich čeští fanoušci uvidí. Jonathan ToewsPatrick Kane určitě potáhnou Chicago. Kane loni se 110 body skončil třetí v bodování za Connorem McDavidem a Nikitou Kučerovem. Philadelphie se kromě Voráčka bude spoléhat i na další hvězdu – Clauda Girouxe.

Pražský zápas NHL se přes internet vyprodal během pár hodin a jediná šance, jak o něj nepřijít, je sledovat ho na Nově a stanici Nova Sport 1. Diváci se mohou těšit na moderované studio přímo z O2 Arény, kam budou zváni zajímaví hosté z NHL a bývalí hráči. Před samotným utkáním uvidí diváci Nova Sport 1 hodinový program s posledními novinkami a exkluzivními reportážemi. A to není všechno. „Vzhledem k tomu, že zájem diváků je opravdu obrovský, rozhodli jsme se, že budeme živě vysílat už dokonce i čtvrteční tréninky,“ uvádí šéf sportu televize Nova Dušan Mendel. „V týdnu před zápasem navíc chystáme i speciální vysílání ve Snídani s Novou. I tam si budeme zvát hosty z NHL. Do hokejového se navíc převlečou i naše Sportovní noviny.“ Souběžně s televizním vysíláním rozjela Nova i anketu na webu novasport.tv. Lidé tam mohou hlasovat o nejlepší českou pětku v historii NHL a vybírat do ní jednotlivé hráče. Jágr s Haškem mají zřejmě místo jisté, ale koho čtenáři vyberou k nim? Výsledek ankety bude slavnostně oznámen v přímém přenosu zápasu Philadlephia – Chicago o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

NHL v Praze

Praha už hostila zápasy NHL v minulosti dvakrát. V roce 2008 zde sehráli dva úvodní zápasy sezony New York Rangers proti Tampě a o dva roky později se střetli Phoenix s Bostonem. Podle zákulisních informací se přitom zdá, že NHL se do Prahy chystá i v příštích letech.

Voráček veze do Prahy NHL

Sport
Foto Nova Sport 1

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC