Pro děti

Hau kóla

Hau kóla
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Tak zní neformální pozdrav v lakotštině, jazyce indiánského kmene Siouxů, a znamená „buď zdráv, příteli“. Možná ho zaslechnete v novém animovaném seriálu, který zavede malé diváky na nekonečné severoamerické prérie i do hlubokých lesů.

Malí dobrodruzi by měli zpozornět, na obrazovky se totiž chystá parádní dobrodružství z prostředí indiánů. Společně s hlavním hrdinou, kterým je malý Yakari, Sioux, jenž odmítá používat zbraně, ale rozhodně se nebrání zvědavosti, zažijete mnohé. Neustále totiž někde pobíhá, leze a skáče a objevuje přírodu v okolí Velkých plání. Tento malý neposeda je volný jako pták a ke všemu byl obdařen vzácným darem – vlastní totem Velkého orla, který mu umožňuje rozumět zvířatům a také s nimi mluvit!

Na svých dobrodružných výpravách samozřejmě nemůže být sám. Jako správný indián má svého koně, tedy poníka, jménem Malá bouře. Je to pěkný divoch, takže nesnáší sedlo a jezdit na něm smí jedině Yakari. Jako další je v partě Buvol, pořád ještě malý, zato odvážný lovec i bojovník. Buvol se snaží ze všech sil, aby se jednou stal nejsilnějším lovcem kmene Siouxů. Kluci jsou někdy příliš hrrr, proto i ti indiánští potřebují nějakou parťačku. Jejich kamarádkou je Malá duha, odvážná holka, která se nelekne žádného nebezpečí. Navíc se od Yakariho mámy učí tajemné indiánské medicíně, takže kluky dost často zachraňuje a napravuje jim jejich bolístky.

Dobrodružný seriál pojmenovaný prostě po svém hlavním hrdinovi Yakari v sobě spojuje zábavu i poučení. Děti jsou všude na světě stejné, baví je objevovat svět a vydávat se na dobrodružné výpravy. V tomto seriálu jsou však dobrodružství obohacena o poznatky z přírody, ze života zvířat, ale také ze života indiánů. Zábavný seriál můžeme jen doporučit, třeba jako přípravu na letní tábory. A rozloučit se můžeme pozdravem „s modrou oblohou“.

Yakari

Pro děti
Foto Minimax
Minimax pondělí 8. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC