Pro děti

Bořek Stavitel: Obří stroje

Bořek Stavitel: Obří stroje
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Chytlavou úvodní písničku: „Znáte Bořka? Všechno spraví! Znáte Bořka? Šikulu!“ zná určitě každý prcek. Znáte však novou počítačově animovanou sérii?

Nemusíte se bát velkých změn. Bořek je pořád dobrosrdečný opravář, který se stará o blaho svého městečka, aby tam vše fungovalo, jak má. Zůstala mu také jeho oblíbená kostkovaná košile a žlutá přilba, bez kterých by byl k nepoznání. Co je však nejdůležitější i v nové verzi je jeho nejlepší kamarádkou a často pravou rukou opět Týna. A nakonec seriál by nebyl kompletní bez upovídaných pracovních aut a strojů, které by si přál mít asi každý stavitel nebo opravář. No uznejte, jaký jiný bagr než Béďa by dokázal udělat tolik práce a ještě si u toho prozpěvovat. A co taková upovídaná míchačka Julča, bez ní by nebyla v Bořkovi žádná sranda. 

Samozřejmě nechybí ani strašpytel autojeřáb Lůďa nebo buldozer Max. Bořkova parta je prostě kompletní i v novém hávu a čekají na ni další dobrodružství. Tentokrát to ale bude mít Bořek obtížné, protože se bude muset postarat o pořádně velkou stavbu. U města má vzniknout přehrada, a tak je potřeba přeměnit starý lom na vodní nádrž. I když Bořkovi zkomplikují práci někteří místní obyvatelé, nakonec coby pravý Šikula s přehledem všechno jako vždy zvládne, třebaže se u toho tentokrát dost zapotí.

Příběhy zůstávají stejné a hlavní hrdinové také, takže malé šikuly by měl Bořek bavit pořád stejně. Jen je možná škoda, že počítačové animace postrádají kouzlo původních loutek – i když se tvůrci snažili, loutkový svět mnohem víc připomínal hračky a tím byl dětem bližší. Bořek je však Šikula, tak zvládne určitě i tuhle proměnu na výbornou.

Bořek Stavitel: Obří stroje

Pro děti
Foto Minimax
Minimax pondělí 13. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC