Hudba a lifestyle

Úspěšná franšíza východní Evropy

Tvoje tvář má známý hlas – reality show
Skylink Live TV

Sledujte na Nova HD na skylink Live TV Sledovat

Není tajemstvím, že snad všechny reality show, které naši diváci znají, nejsou originální tvorbou, ale franšízou, nápadem přejatým většinou z Velké Británie a USA. Na Tváři je však zajímavé, že se v západních končinách přílišné oblibě netěší. Je to projekt populární v zemích jako Rumunsko, Litva, Maďarsko či Ukrajina. Co nás čeká v nové řadě?

V Čechách i na Slovensku jde o milovaný projekt, na jehož novou řadu se lační diváci těší pokaždé, co skončí ta stará. Projekt je tu s námi již od roku 2016 a série, která přichází, je již osmá v řadě. Fanoušci se však nemusí bát stereotypu, v nejnovější řadě na ně čeká spousta novinek. Především tentokrát tíha moderování nebude padat jen na jednu, nýbrž rovnou na dvě hlavy – Ondřeje Sokola a Aleše Hámu. Mimoto soutěžícími nebudou jen tak kdejaké celebrity, ale šampioni řad předchozích. Pro ty, kterým snad předchozí sezóny unikly – výherci byli seriálová herečka Hana Holišová z první řady, herec a zpěvák Jan Cina, kterého znáte z řady druhé, herečka Tatiana Dyková ze třetí řady, seriálová herečka a blogerka Berenika Kohoutová ze čtyřky, herečka Michaela Badinková z páté série, seriálový a divadelní herec Marek Lambora ze série číslo šest a herečka Jitka Čvančarová z řady zatím poslední.

Pro neznalé

Pokud je pro vás tento pořad neznámým, zde je shrnutí premisy – je vpravdě jednoduchá. Jak diktuje španělský originál, předloha této show, ve Tváři se celebrity té které země převléknou za libovolného zpěváka, bez ohledu na pohlaví, věk či na to, zda je, či není zpěvák stále naživu. Poté divákům předvedou jednu z písní tohoto interpreta, a to včetně tance, načež jsou hodnoceni porotou podle toho, jak se jim to povedlo. Předpokládaná zábavnost má vyplynout z komičnosti fyzické přeměny, která má tím více potenciálu inspirovat ke smíchu, čím větší je rozdíl mezi celebritou a zpěvákem, a z toho, že řada těchto celebrit nutně nemusí umět zpívat či tančit...

Jak dlouho ještě?

Popularita Tváře je v místních luzích a hájích nepopiratelná, přesto však mají Češi i Slováci co dělat, aby dohnali premianty, jako je Polsko, Rumunsko či Vietnam a podobné hráče, kde má tato soutěž za sebou již daleko přes deset sezón. Není však důvodem očekávat, že by se trend změnil, a proto tvrzení, že desítka bude hravě překonaná i zde, není nijak odvážné.

Co bude dál?

Bylo by namístě bát se, že soutěž vyčpí a lidem se přestane líbit. Ale sledovanost doslova láme lokální rekordy v celé řadě kategorií, lidé jsou nadšeni a není tedy zatím důvod pořad jakkoli měnit. Formát této reality show poskytuje více proměnných než klasické talent show, které jsou po několika řadách přeci jen stále to samé a omrzí se. Nicméně Tvář má stále čím překvapit a pokud ji u televizních obrazovek budete podporovat stejně jako doposud, bude tu s námi ještě dlouho.

Michael Čech

Režisér pořadu Michael Čech je syn známého hudebníka a malíře Františka Ringo Čecha. Většinu života se věnuje televizní tvorbě, zejména zábavným pořadům. Z jeho tvorby pravděpodobně znáte Tele Tele, SuperStar, některé České lvy či Pevnost Boyard. Tvoje tvář má známý hlas je zatím jeho nejaktuálnějším projektem.

Tvoje tvář má známý hlas

Hudba a lifestyle
Hodnocení redakce
Foto Nova

Režie Michael Čech, Pepe Majeský 

Obsazení Ondřej Sokol, Aleš Háma

Délka 120 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC