Hudba a lifestyle

Talent show po česko-slovensku

Soutěžní pořad SuperStar 2020
Skylink Live TV

Sledujte na Nova HD na skylink Live TV Sledovat

Nastartovala kariéru mnohým interpretům, pobavila miliony diváků, není tedy důvod nepokračovat. Mnohými kritizovaná, mnohými obdivovaná talentová soutěž SuperStar je tu zas. A tentokrát s jemnými změnami.

Poprvé v historii soutěže do čtyř­členné poroty přibyl další člověk, je jich tedy dohromady pět. To se ukazuje jako zajímavý tah směrem ke zvýšení atraktivity zejména při nejednoznačných verdiktech. Pokud jsou totiž porotci na vážkách a výsledek je 2:2, napětí se zvyšuje, jelikož poslední porotce má osud soutěžícího zcela ve svých rukou. Mezi další novinky patří například umístění klavíru a kytary v castingové místnosti, soutěžící si tedy těmito nástroji mohou pomoci, pokud na ně umí. Tím změny nekončí, castingových kol je více než kdy dříve, což přirozeně slibuje větší porci zábavy. Co se naopak vrátí zpět k tradici je vysílací čas, který se přesunul na osvědčenou neděli.

Kterých pět?

Sestava poroty je jedna z nejdůležitějších záležitostí v talentové show. Porota totiž do velké míry určuje charisma a vyznění celé soutěže. Tentokrát se producenti spolehli na Leoše Mareše, Mariána Čekovského, Moniku Bagárovou, Patricii Pagáčovou a Pavola Haberu. Ne všichni se však publiku líbí, jak se dočtete později. Diváci jsou rozhodně spokojeni s Leošem Marešem, protože ukazuje svoji dospělejší tvář a snaží se soutěžícím zbytečně neubližovat. S Mariánem Čekovským, protože vnesl do reality show nový muzikální prvek, kdy se k soutěžícím připojuje jako klavírní doprovod. (To vše s velkou grácií a nemalou dávkou inteligentního humoru). Bývalá soutěžící Monika Bagárová zase koření porotcovský tým svým přímočarým hodnocením, velkou mírou empatie a příjemným (nepražským) přízvukem. Veterán soutěže Palo Habera je zase mnohaletou zárukou absolutního sluchu, hudební kompetence a velkého slovenského charizma.

Jak se vám líbí?

Sledovanost této řady SuperStar je slibná – zhruba milion a půl za Česko a Slovensko pro každý casting, kterých zatím proběhlo sedm. Talentové show se v místních luzích a hájích většinou těší docela veliké popularitě, a tak se těmto zajímavým číslům není proč divit. Sledovanost má minimálně v Čechách lehce vzestupný trend, je tedy možné, že třetího května, kdy se má vysílat dvanáctý a poslední casting, se tato čísla ještě znásobí.

Bendigův comeback

Mezi soutěžícími se objevil i bratr Jana Bendiga Marcel. Stojí si však za tím, že jeho příbuzenský vztah, ani to, že se zná například s Monikou Bagárovou, mu ke štěstí nepomůže a že si případné postupy bude muset vydobýt svým talentem.

Koronaviru neunikli

Ani tato talentová soutěž se nevyhnula jistým omezením v souvislosti s koronavirem. Proto například uvidíte některé moderátory s rouškami, řada rozhovorů se pořádá přes webkamery a kdo ví, pokud opatření do budoucna zpřísní, možná budou producenti muset vymyslet další kreativní způsoby, jak soutěž udržet na světě. Že byste o ni přišli ale nehrozí, i kdyby vše mělo probíhat na dálku, soutěž tohoto formátu se na obrazovkách jistě udrží.

Problémy s Pagáčovou

A proč jsme nezmínili pátou porotkyni? Patricie Pagáčová totiž musela čelit vlně nenávisti od fanoušků SuperStar. Přestože její výkony nijak dramaticky nevybočovaly ze standardu, prostě jim nějak nesedla. Producenti tedy uspořádali anketu, ve které se diváků ptali, zda herečku chtějí vídat i v další sezóně. V dnešní době se nevyplácí veřejnost neposlouchat, a proto je to od producentů zřejmě rozumný krok. Takže jak vidíte, i vy můžete podobu další SuperStar ovlivnit. A to stojí za to.

Pavol Habera

Vystudovaný ekonom, profesionálně ale hudebník. Nějaký čas žil v USA, nyní se ale vrátil do Čech, kde žije.

Patricie Pagáčová

Herečka z telenovely Ulice, objevuje se nejvíce v televizních inscenacích. V mládí chtěla být veterinářkou, televizní herectví jí však zkazilo plány.

Monika Bagárová 

Zpěvačka a moderátorka, která svou kariéru také začala v SuperStar. Narodila se v roce 1994 v Jihomoravském kraji.

Leoš Mareš

Nejznámější český moderátor, se kterým se posluchači setkávají na Evropě 2. Sem tam si i něco zazpívá, ale bavičství a moderátorství se věnuje nejvíce.

Marián Čekovský

Hudebník, zpěvák, skladatel a moderátor, který vystudoval konzervatoř. Svou kariéru začal hlavně působením v kapele No Name.

SuperStar 2020

Hudba a lifestyle
Hodnocení redakce
Foto Nova

Obsazení Pavol Habera, Marián Čekovský, Patricie Pagáčová, Monika Bagárová, Leoš Mareš, Pavel Dorotka, Adam Mišík…

Délka 100 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC