Hudba a lifestyle

StarDance aneb když hvězdy tančí

StarDance aneb když hvězdy tančí
Skylink Live TV

Sledujte na ČT1 HD na skylink Live TV Sledovat

Nádherné taneční úbory, rafinované účesy, krásná těla v rytmu různých tanečních stylů. To je soutěž StarDance, která se na obrazovkách České televize poprvé objevila v roce 2006. Už první ročník sliboval, že půjde o divácky vděčný formát. Tak proč ho zase jednou nezopakovat?

Oblíbená show je variací na britský pořad Strictly Come Dancing a už od začátku ji moderuje sympatické a divácky velmi oblíbené duo Tereza Kostková a Marek Eben. Soutěž spočívá v tom, že ve dvojici vždy tancuje jeden profesionál a jedna známá osobnost – především z řad herců, zpěváků, sportovců, ale třeba i televizních moderátorů.

Každý týden si dvojice nacvičí nový tanec (vždy se ale jedná o jeden styl, hudbu a provedení si pak tanečníci mohou vybrat sami), který pak předvede před zraky diváků a odborné poroty. Ta následně hodnotí a boduje a další hlasy posílají diváci. Každý týden jedna dvojice vypadne (mimo prémiových týdnů).

Obujte taneční botky a vítejte na parketu! Už podeváté!

Mezi porotci se střídají zkušení tanečníci jako Jan Révai, Tatiana Drexler, Leona Kvasnicová, Jaroslav Kuneš nebo Zdeněk Chlopčík, který obvykle bývá tím nejpřísnějším, ale leckdy také nejvtipnějším. Pochvala od něj pak pro soutěžící znamená opravdu velkou šanci na postup. Živou hudbu v pořadu zajišťuje již lety prověřená a oblíbená Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

A kdo si taneční styly od paso doble, jive, tanga přes slowfox po quickstep vyzkouší tentokrát? Za celebrity jmenujme třeba hvězdu oblíbeného seriálu První republika Veroniku Arichtevu, která přiznala, že se na soutěž tak těší, až z toho nemůže spát. Zároveň se však velmi spoléhá na vedení svého tanečního partnera Michala Necpála, protože jak sebekriticky (ale s úsměvem) říká: „Těžko zvládám střídat pravou a levou při chůzi, natož s hudbou.“

Diváci se také mohou těšit na charismatickou moderátorku Událostí Danielu Písařovicovou či moderního pětibojaře Davida Svobodu, jehož do světel reflektorů doprovodí tanečnice Veronika Lálová. Ta vyhrála společně s hercem Zdeňkem Piškulou poslední ročník, a tak má hvězdný sportovec naději na to, že zazáří i na tanečním parketu. Dále bude letos tančit i zpěvačka Monika Bagárová, herec Václav Kopta, herečka Pavla Tomicová nebo zpěvák Adam Mišík, jehož účast k televizním obrazovkám jistě přitáhne i mladší publikum.

Soutěžní pořad StarDance, který si pravidelně nenechá ujít na 1,5 milionu diváků, patří mezi nejoblíbenější soutěžní pořady u nás. A není divu, velkolepá scéna, propracované kostýmy, šarm moderátorské dvojice a v neposlední řadě ani úchvatné výkony tanečních párů nenechají chladným snad nikoho. A co vy? Také se rádi necháte unést tanečním šílenstvím?

Tereza Kostková

Dcera herců Petra Kostky a Carmen Mayerové byla ke kariéře v herectví svým rodinným prostředím předurčena. Zahrála si třeba v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí, Proč bychom se netopili nebo Cesty domů. Kromě StarDance moderovala třeba soutěž O poklad Anežky české, Snídani s Novou nebo Zázraky přírody. Má syna Antonína.

Zajímavosti

Asi největší rozruch v historii StarDance způsobila herečka Táňa Medvecká, která kvůli zranění na poslední chvíli ze soutěže odstoupila. Nahradila ji Aneta Langerová.

O dokonalé zachycení tance se stará třináct kamer. Ty nejdetailnější záběry pořizuje hbitý kameraman, který po celou dobu přenosu běhá kolem s kamerou připevněnou na těle.

Díky soutěži se dalo dohromady spousta krásných párů. Třeba Jitka Čvančarová a Petr Čadek, kteří spolu mají dceru a syna. Dalším párem je Marie Doležalová a Marek Zelinka, kteří příchod prvního potomka očekávají každým dnem. Ve StarDance se dali dohromady také Anna Polívková a tanečník Michal Kurtiš.


Koukněte i na

Česko Slovensko má talent

V této show soutěží tanečníci, zpěváci, kouzelníci, komici a další umělci všech věkových kategorií. Vítěz získává možnost angažmá v Las Vegas, cestu kolem světa nebo možnost vystoupit před slavným lovcem talentů Simonem Cowellem. O vítězi rozhodují diváci. Nyní se chystá už sedmá řada soutěže.

Tvoje tvář má známý hlas

Zde jsou soutěžícími známé osobnosti, které mají za úkol co nejvěrněji napodobit české i zahraniční pěvecké legendy. K tomu patří i komplexní fyzická proměna. Připomeňme si vítěze soutěže – Hanu Holišovou, Jana Cinu, Tatianu Vilhelmovou a Bereniku Kohoutovou.

StarDance aneb když hvězdy tančí

Hudba a lifestyle
Hodnocení redakce
Foto Česká televize

Obsazení Veronika Arichteva, Pavla Tomicová, Jiří Dvořák, Daniela Písařovicová, Václav Kopta, David Svoboda, Monika Bagárová…

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC