Hudba a lifestyle

Kdo získá titul MasterChef tentokrát? Bude to těžší než kdy jindy

Reality show MasterChef Česko
Skylink Live TV

Sledujte na Nova HD na skylink Live TV Sledovat

Televize Nova opět hledá nejlepšího amatérského kuchaře v reality show MasterChef Česko. Trojice porotců Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt přináší v nové řadě do kuchyně i několik novinek.

Jednou z nich je například takzvaná imunitní výzva, díky které se účastník může vyhnout vyřazení. Jak bude imunitní výzva fungovat a co všechno znamená? Bude třeba o ni zabojovat a nebude to vůbec jednoduché. Utkat se o odznáček imunity znamená velký boj, který ve finále může zahýbat celou soutěží. Ten, kdo tento odznáček získá, jej může použít ve chvíli, kdy si nebude jist, že se mu podařilo dostatečně splnit zadání. Když ho použije, vyhne se vyřazení, což opravdu hodně znamená.

MasterChef není o penězích, je o vášni a překonání sebe sama!

Další novinkou jsou divácky jistě velmi zajímavé unikátní výzvy v exteriéru, při nichž si soutěžící vyzkouší vaření v tematických prostředích, jako je například výlov rybníka nebo hon. Porota letos připravila několik speciálních výzev, které otestují schopnosti soutěžících na maximum. Slovy porotce Radka Kašpárka: „Začíná největší a nejtěžší řada v historii MasterChef Česko!“ 

Kdo se zúčastní?

V několika castingových kolech vybírá porota z více než šedesáti kuchařů TOP 30 nejlepších amatérských kuchařů a během dalších dvou dílů z TOP 30 vznikne finálová TOP 16. Ta se následně utká o titul MasterChef Česko 2020. Jan Punčochář navíc prozradil, že tentokrát to nebude pouze o titulu MasterChef! Letos poprvé získá vítěz mimořádnou cenu, a totiž příležitost strávit s porotci v kuchyni nějaký čas a podílet se na speciálním menu. Vybrat si bude moci jakoukoliv z jejich tří restaurací.

Zajímavosti ze soutěže

Kulinářská show MasterChef má několik základních kamenů a jedním z nich jsou samozřejmě suroviny. Kolik se jich během natáčení zpracovalo? Soutěžící zpracovali zhruba půl tuny cibule a v rámci natáčení se uvařilo 480 litrů vývaru, který se celkem vařil 160 hodin. Vzniklo by z něj zhruba 3 200 porcí polévky, nicméně soutěžící ho používali jako základ pro své pokrmy, ať už do omáček, nebo k podlévání. Kuchyní MasterChef Česko také prošlo 187 kg másla za zhruba 30 tisíc korun. Štáb soutěže MasterChef Česko má zhruba 120 členů a srdcem celého studia je přenosový vůz, ve kterém sedí 10 lidí. Kromě hlavního režiséra v něm najdete osoby, které hlídají záběry na desítce obrazovek, kvalitu zvuku i materiálu. Jeden natáčecí den trvá v průměru zhruba 13 hodin. To všechno proto, abyste si užili jedinečnou kulinářskou show. Ať zvítězí ten nejlepší! 

Přemek Forejt

Je šéfkuchařem v olomoucké zážitkové restauraci Entree a hvězdou se stal prakticky přes noc. Zvítězil v anketě Zlatý kuchař, v níž porazil dokonce své kolegy porotce. Na sociálních sítích rychle nasbíral přes 112 tisíc followers a ač to nerad slyší, je svým způsobem influencer.

Radek Kašpárek

Je šéfkuchařem restaurace Field, která již dvakrát obhájila michelinskou hvězdu. V minulosti působil v pětihvězdičkových hotelech Savoy a Aria a v kulinářském ateliéru Ola Kala. Od roku 2010 uváděl na TV Barrandov kuchařský pořad Co bude dnes k večeři, později přejmenovaný na Kašpárku, vař! 

Jan Punčochář

Je šéfkuchařem pražské restaurace Grand Cru Restaurant. Kuchařem se vyučil v hotelu Ambassador. Po vyučení pracoval například v pražských restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší Group.

Vyzkoušejte čokoládové suflé, které jsme mohli vidět v jednom z rozřazovacích kol!

Ingredience:
90 g máslo
50 g hladká mouka
3 ks vejce
100 g čokoláda na vaření
120 g cukr

Postup: Nalámejte čokoládu na kousky a spolu s máslem ji rozpusťte ve vodní lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku, vznikne tak hladké, řídké těsto. Vymažte máslem a vysypte moukou 4 čajové hrnečky a rozlijte do nich čokoládovou směs. Pečte 10 min. v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po upečení je třeba opatrně vyklopit suflé z hrnečků. Na povrchu by mělo být upečené a uvnitř tekuté. Dobrou chuť!

MasterChef Česko

Hudba a lifestyle
Hodnocení FDB 62,5 % Hodnocení redakce
Foto Nova

Režie Jiří Charvát

Obsazení Radek Kašpárek, Jan Punčochář, Přemek Forejt, David Piskor

Délka 80 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC