Hudba a lifestyle

Předveď, co je v tobě!

Předveď, co je v tobě!
Skylink Live TV

Sledujte na Prima HD na skylink Live TV Sledovat

Akrobacie, tanec, zpěv (a to i operní) anebo show cyklistického kvarteta… Co mají tyto disciplíny společného? Vynikali v nich vítězové minulých šesti řad soutěže Česko Slovensko má talent (ČSMT). TV Prima ve spolupráci s televizí JOJ připravuje zbrusu novou řadu, ve které taky představí hned několik novinek. Takže nudit se určitě nebudete!

Jednou z největších změn je, že v chystané řadě neuvidíme v porotě Lucii Bílou. „Prožila jsem s Talentem nádherných šest let. Můj program je ale tak nabitý, že nestíhám – křeslo porotce proto s láskou přenechám někomu, kdo bude stejný nadšenec jako já,“ řekla. Oním nadšencem je nakonec neméně talentovaná zpěvačka Marta Jandová, která doplní Jara Slávika, Dianu Mórovou a Jakuba Prachaře. Ten je se soutěží provázán od začátku, ovšem poněkud jinak – první čtyři řady moderoval spolu s Martinem Rauschem a od páté se přesunul mezi porotce.

Zbrusu nová bude i moderátorská dvojice. Po dvou letech, kdy show uváděli dva Slováci – Marcel Forgáč a Milan Zimnýkoval – se vrací zástupce Česka. Bude jím David Gránský. Teprve šestadvacetiletý rodák ze Znojma se do povědomí veřejnosti poprvé dostal před deseti lety, a to v soutěži X Factor. Tu sice nevyhrál, ale teď s odstupem několika let můžeme s klidným srdcem říct, že je jedním z mála účinkujících, kteří to dotáhli v šoubyznysu daleko. Zahrál si třeba v seriálech Vyprávěj, Gympl s (r)učením omezeným či v Ohnivým kuřeti. Mezitím stihnul i několik filmů (Špindl, Čertoviny) a pořadů – a to v roli účinkujícího (Tvoje tvář má známý hlas) i moderátora (TOP STAR magazín). David na své kariéře tvrdě pracuje, my mu moderování této obří show opravdu přejeme a jsme zvědaví, jak si povede. „Trému nemám, ale určitě mě bude zajímat, co na můj výkon řekne skvělý moderátor předchozích řad Jakub Prachař, který mě bude sledovat z poroty,“ svěřil se novopečený moderátor ČSMT.

Natáčení v divadle bylo u šesté série hodně náročné. Natáčelo se celý týden v kuse, a to 12 hodin denně!

Slovenským zástupcem v moderátorské dvojici bude zkušená herečka, zpěvačka a stand-up komička Lujza Garajová Schrameková. Stejně jako její o 6 let mladší český kolega, i ona prošla řadou seriálů, naťukla filmový průmysl a do toho zpívá. Na rozdíl od Davida má ale za sebou taky řadu úspěšných stand-up vystoupení a tvůrci ČSMT si proto slibují, že do soutěže vnese kapku ironie a ostřejší humor. „Mám samozřejmě trošku stres, ale zároveň cítím, že si užiju horu srandy. A tu já mám opravdu ráda,“ řekla k přípravám show Lujza.

Česko Slovensko má talent se na české obrazovky poprvé dostalo v roce 2010. Od té doby show prodělala hodně změn, i když to hlavní zůstává stejné – účinkující přicházející předvést naprosto jakýkoliv svůj talent, porota, jež je hodnotí, diváci, kteří fandí a hlasují, kdo postoupí, a nakonec finále, jehož vítěz získá nejen peněžitou odměnu, ale také jinou, nefinanční cenu. V prvních řadách to bylo angažmá v Las Vegas, ve čtvrté pak možnost vystoupit před Simonem Cowellem, autorem originálního formátu této show. Jsme zvědaví, o co se bude soutěžit letos a jaké roztodivné disciplíny si na nás účinkující připraví.

Simon Cowell

Cowell je taková legenda v žánru reality show. Osmapadesátiletý rodák z Londýna je známý tím, že si jako porotce v pěveckých soutěžích vůbec nebral servítky a nebohé účinkující dokázal rozbrečet dřív, než dořekl větu. Později vymyslel frančízy X Factor a America's Got Talent a stal se boháčem – jeho současný majetek odhadují na více než půl miliardy a roční příjem na téměř 100 milionů dolarů.

Zajímavosti

Pro zajímavost můžeme prozradit, že se přihlásilo hodně zahraničních soutěžících ze všech světadílů, vzrostl počet účastníků z Ruska a Ukrajiny.

Přihlásilo se také nejvíce striptérských čísel za všechny řady ČSMT a hodně kouzelníků.

Zatím ve všech řadách se na casting dostavil i legendární důchodce–zpěvák Jozef Pátrovič (77). Už loni médiím řekl, že se do další řady nepřihlásí, ale nikdy neříkej nikdy. Uvidíme ho i letos?

Petr Horníček z dua DaeMen, které vyhrálo první řadu soutěže, založil divadelně akrobatický projekt Loser(s). Novo-cirkusové představení bude k vidění například na Letní Letné – festivalu nového cirkusu a divadla, který se koná každý rok v druhé půlce srpna v Praze.

Koukněte i na

Ohnivý kuře

Jeden z porotců, Jakub Prachař, hraje v českém seriálu kuchaře Mikea, který provozuje hospodu v Janových Lázních spolu se svým kamarádem Burákem. Letos tvůrci natočili pátou řadu a kromě Prachaře se můžete těšit taky na Jana Dolanského, Kristýnu Leichtovou nebo Simonu Babčákovou.

 

Česko Slovensko má talent 7

Hudba a lifestyle
Hodnocení FDB 51,2 % Hodnocení redakce
Foto TV Prima

Režie Jeffo Minařík

Obsazení

Jakub Prachař, Jaroslav Slávik, Diana Mórová, Marta Jandová…

 

Délka 92 min.

Rok 2010

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC