Hudba a lifestyle

Čeká nás hledání nové Super Star

Čeká nás hledání nové Super Star
Skylink Live TV

Sledujte na Nova HD na skylink Live TV Sledovat

Mnozí si mysleli, že formát televizního hledání superstar je už přežitý a v době Youtuberů už o něj nikdo nebude mít zájem. Nova a Markíza ale pořadu věří a v roce 2018 startují jeho pátou mezinárodní řadu.

Je to už neuvěřitelných 13 let, kdy televize Nova začala vysílat pěveckou reality show s názvem Česko hledá SuperStar. Show, která v té době slavila obrovské úspěchy ve světě, byla u nás naprosto neznámá, přesto se do castingů přihlásily tisícovky lidí.

Ti se poté předvedli se svým zpěvem před porotou ve složení Ondřej Soukup, Gábina Osvaldová, Ondřej Hejma a Milan Herman a ti je poslali buď domů, nebo do semifinále. V semifinále už došlo na hlasování diváků, kteří ze 40 soutěžících vybrali 10 finalistů. Ti se pak představovali ve finálových kolech ve velké sportovní hale, s obrovskou produkcí, novou image a písněmi světových hvězd. Z neznámých talentů se takřka přes noc staly hvězdy a idoly, jejich autogramiády vyvolávaly davové šílenství a jejich tváře a jména znal každý. Vítězkou první řady se stala zprvu nenápadná introvertní Aneta Langerová z Říčan, která dokázala rychle nabitou slávu ustát, pečlivě si vybrat lidi okolo sebe a i díky tomu je dodnes jednou z nejlepších a nejznámějších českých zpěvaček.

Její úspěch ale žádný z jejích kolegů už nezopakoval. Z dalších vítězů nebo finalistů dalších řad, které přišly následující roky, se stali většinou muzikáloví zpěváci, kteří sice mají úspěch, ale rozhodně se neumisťují na prvních příčkách prodejnosti alb nebo anket popularity. Restart zažila SuperStar v roce 2009, kdy se televize Nova spojila se slovenskou Markízou a vytvořily společně Česko Slovenskou SuperStar, na které se podílely oba národy a i soutěžící byli vybíráni rovnoměrně.

Tato verze SuperStar měla celkem čtyři řady, na místě moderátorů se vystřídali například Leoš Mareš, Adela Banášová, Tina, Zorka Kepková, Martin Pyco Rausch a další. V porotě zasedli například Palo Habera, Dara Rolins nebo Ewa Farna. Vítězkou poslední takové řady, která se konala v roce 2015, se stala Slovenka Emma Drobná, která nedávno vydala své debutové album a má našlápnuto k tomu, aby navázala na úspěchy Anety Langerové.

Možná i proto se Nova s Markízou rozhodly, že v roce 2018 pořad obnoví a přijdou s novou řadou. Nyní probíhají castingy, ten poslední se odehraje na začátku prosince v Praze, a pokud tedy sníte o hvězdné kariéře pěvecké star, máte ještě šanci to zkusit. Kdo bude sedět v porotě nebo celou show moderovat, je zatím ve hvězdách, jisté ale je, že půjde o ty největší a nejrespektovanější české a slovenské celebrity. Nechme se tedy překvapit, co nám další ročník této výjimečné soutěže přinese.

Zajímavost

Během různých ročníků SuperStar vzniklo několik partnerských dvojic. V roce 2006 se dali dohromady David Spilka a Tereza Naj­dekrová, v roce 2011 spolu začali chodit Ben Cristovao a Monika Bagárová a v roce 2015 to dali dohromady finalisté zatím posledního ročníku SuperStar, Emma Drobná a Štěpán Urban. Nějaký čas spolu chodili také Celeste Buckingham a Martin Harich a Alžběta Kolečkářová s Michalem Šepsem.

Česko Slovenská SuperStar

Hudba a lifestyle
Foto TV NOVA

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC