Film / seriál

Velmi něžné sadomaso

Velmi něžné sadomaso
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Stars na skylink Live TV Sledovat

V psychiatrické léčebně se Lee cítila moc dobře – měla tam svou denní rutinu a chápavého ošetřujícího lékaře. Venku na ni čeká svět, kterému nerozumí a ve kterém se zatím vlastně nenaučila žít. A rodina taky moc neví, jak se ke své černé ovci chovat.

Nakonec se ovšem nový začátek rozjíždí překvapivě hladce. Na sestřině svatbě potkává Lee bývalého spolužáka, který ji záhy pozve na rande, a skvěle se jí také vydaří hned první pracovní pohovor – Lee dostává místo sekretářky v hezké právnické firmě. Až na otce, který se po pokusu o abstinenci vrátil k pití, se vlastně všechno zdá být v pořádku.

Jenomže Lee je tak jako tak nervózní. Ze všeho. Přítel Peter je do vztahu podstatně žhavější než ona, doma má mámu, která před ní ne zrovna nenápadně schovává všechny ostré předměty, a v práci ji podivínský šéf nemilosrdně plísní za každý překlep. Lee sahá po jediném prostředku, který ji kdy ulevil od napětí – řeže se.

Netrvá dlouho a šéf, pan Edward Grey, si toho všimne. A taky si ji krátce poté pozve na kobereček. Vlastně spíš na gauč… Ať vás teď napadlo cokoli, jste vedle. V každém případě se mezi Greyem a Lee postupně rozvine velmi svérázný a hodně nevyrovnaný vztah. Ona je šťastná, on si to velmi rychle rozmyslí a rozhodne se vycouvat. Do toho se opět zamotá věrný přítel Peter…

Zajímavost:

Maggie Gyllenhaal byla za roli Lee Holloway nominována v roce 2003 na Zlatých glóbech v kategorii Nejlepší herečka.

Že je tenhle film cokoli, jen ne normální, to vám bude zřejmé po prvních pěti minutách. Asi zapřemýšlíte, jestli to, na co se díváte, je opravdu romantická komedie, nebo spíš začátek trochu lechtivějšího snímku pro dospělé. V každém případě uděláte nejlépe, když zapomenete na čas i na přemýšlení a budete se prostě bavit.

Hlavní ženskou roli v tomto filmu nepříliš známého režiséra Stevena Shainberga si měla původně zahrát Gwyneth Paltrow, nakonec ji však získala okouzlující Maggie Gyllenhaal. Možná si ji pamatujete jako Donnieho sestru z filmu Donnie Darko – jmenujeme-li alespoň jeden zářez z její bohaté filmografie. Roli uzavřeného, těžko čitelného advokáta Greye dostal James Spader, jehož herecké zkušenosti jsou neméně bohaté, vzpomeňme alespoň na jeho ztvárnění podobně nevyrovnaného hrdiny Grahama ze Soderberghova snímku Sex, lži a video. Dohromady tato dvojka nabízí skvělou podívanou. Ovšem ani představitelé vedlejších rolí za nimi nijak nezaostávají – herecky je tento film snad dokonalý.

Vlastně mu těžko můžeme něco vytknout. Scénář, propracovaná výprava a nevtíravý soundtrack také stojí za povšimnutí. Snad jediným problémem může být vaše momentální nálada – chvílemi se nejspíš budete sami sebe ptát, jestli je tento film tak špatný, nebo tak skvělý. Jak si odpovíte, to je na vás. V každém případě to možná bude to nejpodivnější, co jste kdy viděli.

NEJZNÁMĚJŠÍ ROLE MAGGIE GYLLENHAAL  

Vrtěti ženou

Romantická komedie americké režisérky Tanyi Wexler je inspirovaná skutečnými událostmi okolo patentování prvního elektronického vibrátoru. Příběh se odehrává ve viktoriánské Anglii a hlavním hrdinou je mladý lékař Mortimer Granville (Hugh Dancy), jemuž vadí zastaralé postupy nemocnic ignorující nové lékařské teorie. Nechává se zaměstnat u pokrokového doktora Roberta Dalrympleyho (Jonathan Pryce), který se specializuje na léčbu žen trpících hysterií a jenž s přítelem Smithem sestrojí důmyslný přístroj, umožňující ženám dosáhnout úlevy – vibrátor. Čekárna je zanedlouho plná dam, které chtějí novinku vyzkoušet, převratný vynález ale nijak nevzrušuje Charlottu (Maggie Gyllenhaal), svobodomyslnou dceru doktora Dalrympleyho. Ale právě do té se Mortimer zamiluje.

Maggie Gyllenhaal 

*16/11/1977 HEREČKA

Narodila se v Los Angeles, USA. Jejími rodiči jsou filmový režisér Stephen Gyllenhaal a scenáristka Naomi Foner. Její bratr Jake Gyllenhaal je známý hollywoodský herec. S herectvím začala ve svých 15 letech ve filmu svého otce Vodní země (1992). V roce 2009 si vzala amerického herce Petera Arsgaarda, mají spolu dvě dcery – Ramonu a Glorii.

Sekretářka

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,8 %
Foto FilmBox

Režie Steven Shainberg

Scénář Erin Cressida Wilson

Obsazení James Spader, Maggie Gyllenhaal, Jeremy Davies, Lesley Ann Warren, Stephen McHattie, Patrick Bauchau, Jessica Tuck

Délka 104 min.

Rok 2001

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC