Film / seriál

Ulice

Ulice
Skylink Live TV

Sledujte na Nova HD na skylink Live TV Sledovat

Oblíbený seriál letos na podzim vstoupil již do třinácté série. Jaké osudy si pro obyvatele ulice na okraji Prahy scenáristé nachystali?

Rodinný seriál Ulice běží už od roku 2005 a za tu dobu jím prošla spousta postav, z nichž některé v průběhu jednotlivých řad seriál opustily. Bára Jordánová Krausová (Tereza Brodská), Petr Boháč (Pavel Kříž), Lenka Drápalová Hejlová (Michaela Badinková) či Miriam Hejlová (Hana Maciuchová) – ti už v seriálové ulici nežijí. Její stávající obyvatelé si ale v nové řadě užijí dramat více než dost.

Kamarád taky rád?

Tereza Jordánová (Patricie Solaříková) se nachází ve složité situaci. Je zamilovaná do Davida v podání Matouše Rumla, ten však pořád tvoří pár s Alenou, a i když je Tereza pro něj více než kamarádka, není ten typ člověka, který holku jen tak opustí. Milostný trojúhelník je ovšem na spadnutí a Alena něco začíná tušit. Pro koho se David nakonec rozhodne? To Terezin bratr Matěj šel konečně do sebe a je z něj úspěšný podnikatel, ke štěstí mu ale zase chybí přítelkyně. Bude jí snad půvabná Lucie, studentka jeho sestry?
Tereza (Patricie Solarikova), David (Matous Ruml) a Alena (Tereza Vitu)

Nový přírůstek

Zatěžkávací zkouška čeká v nových dílech rodinu Liškových. Bedřich Liška (Adrian Jastraban) je sice stále ženatý s Aničkou (Ljuba Krbová), před devíti měsíci ale po koncertě své kapely Starej vercajk prožil opilecký sex na jednu noc s manažerkou Jindrou (Bohdana Pavlíková), který se ovšem neobešel bez následků. Manželství se rozpadlo, Anička nevěru neunesla a od té doby se potýká s psychickými problémy. Narození Bedřichova dítěte je pro ni velkou ranou, sama totiž děti nikdy mít nemohla. I když se Bedřich snaží získat bývalou ženu zpět, Anička touží po jediném – začít nový život. Složitá ale není pouze Aniččina situace, komplikované bylo i natáčení scény porodu, seriálového potomka Bedřicha si zahrála dokonce čtyři miminka. Jak ale prozradila castingová manažerka, je to zcela běžná praxe: „Umíme s tím pracovat tak, aby ani ten nejpozornější divák změnu nezaznamenal.“ Zajímavostí je, že role porodní asistentky se ujala skutečná zdravotní sestra Klára Hanušová, dcera herečky Jaroslavy Hanušové.

Cesta za snem

Gábina (Aneta Krejčíková) si vysnila, že bude módní návrhářkou, a za svým snem jde opravdu tvrdě. Její móda má úspěch, Gábina si ovšem uvědomuje, že pokud chce opravdu uspět, potřebuje nejen vyměnit svou malou garsonku za větší prostor, ale také získat více peněz. Těch se jí zatím moc nedostává a nepomáhá tomu ani otec jejího syna Šimon Hynek (Roman Vojtek), který neplatí alimenty. Kromě financí řeší Gábina i nového nápadníka, hasiče Aleše (Denny Ratajský). Bude však schopná zapomenout na svoje předchozí zklamání a dá lásce šanci?

Gabina (Aneta Krejcikova), Sima (Jakub Krause), Ales (Denny Ratajsky)

Rodinná dramata

Krizové situace se nevyhnou ani Marečkům. Mára (Kryštof Rímský) je zamilovaný do Karly (Markéta Stehlíková), kterou od vztahu s ním odrazuje jeho vlastní matka Věrka (Milena Steinmasslová). Ta během letní rodinné dovolené náhodou potkává velkou lásku z mládí (Vladimír Kratina) a vypadá to, že ani po čtyřiceti letech jejich city neochladly. Jak se k tomu postaví Věrčin manžel Luboš (Rosťa Novák st.)? Ani v ostatních rodinách v Ulici ale nebude klid, Maléřovi stojí před profesními výzvami, Peškovy trápí jejich vnučka Adriana a její nový přítel Robert a u Nyklových se schyluje k velkému rozhodnutí.

Rosťa Novák, Milena Steinmasslová, Vladimír Kratina

3 otázky pro Vladimíra Kratinu

Vladimíre, prozraďte, jaká je Vaše nová role v Ulici?

Hraju sládka, který se původně jmenoval Slávek, ale protože se zřejmě někomu nelíbilo spojení sládek Slávek, protože to zní legračně, dostal jsem jméno Michal. Já jsem s tím jménem spokojen.

S rolí jste také spokojen?

Samozřejmě, hrát sládka je příjemné, točíme ve skutečném pivovaru – komu by se to nelíbilo. Pivo mám rád, ale je pravda, že víno piju raději. Pivo si dám tehdy, pokud den předtím vypiju hodně vína. Jiné neřesti nemám. Drogy neberu, sado-maso neprovozuju, tak snad jen to víno.

Kde se ten Váš Michal v Ulici vzal?

Michal býval velkou láskou Věrky Marečkové. Poznali se kdysi na chmelové brigádě, pak se ale Věrka zamilovala do Luboše a láska skončila. Náhoda zařídí, že se Michal s Věrkou po více než čtyřiceti letech zase potkají, mrkají na sebe…

Ulice

Film / seriál
Foto TV NOVA

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC