Film / seriál

Sám proti zločincům i FBI

Tři sekundy – kriminální thriller
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na skylink Live TV Sledovat

Pokud se vám líbil kultovní seriál Útěk z vězení, pak thriller Tři sekundy je film přesně pro vás. Strhující tempo, drsné potyčky a v hlavní roli držitel švédského Oscara Joel Kinnaman.

Proč jsou filmy z vězení tak populární? Asi proto, že přinášejí extrémní dávku napětí a emocí. Hlavním hrdinům zpravidla nejde o nic menšího než o život. Musí stůj co stůj uniknout z dokonale střeženého labyrintu, kde jsou jejich nepřáteli spoluvězni i dozorci. Do poslední chvíle není jisté, zda plán útěku nezhatí nějaká maličkost nebo náhoda. Proto pokud nemáte nervy jako špagáty, zůstaňte raději sedět ve své cele do vypršení trestu nebo si pusťte nějakou letní komedii. My ostatní můžeme pokračovat.

Dvojité utajení

Ve strhujícím vězeňském thrilleru Tři sekundy hraje hlavní roli dokonalá přetvářka a násobná infiltrace. Pete Koslow (Joel Kinnaman) se po návratu z vězení stane informátorem FBI a pracuje v přestrojení jako drogový dealer. Když se ale jedna z akcí zvrhne a během ní dojde k vraždě policisty, věci naberou nepříjemný spád. Mafiánský boss mu nabídne dvě možnosti: smrt, anebo návrat do vězení, odkud přinese seznam práskačů. Koslow nemá na vybranou a přichází infiltrace číslo dvě. Přežití v jeho „domovské“ věznici je ale extrémně náročný úkol. Musí totiž vyhovět jak mafii, tak FBI. Jak se ukáže, věřit se nedá ani jedné straně, a tak se Koslow ocitne sám proti všem.

Budu hádat. Když to poseru, jsem v tom sám, co? 
Neposer to.

Důmyslné vězeňské finty

Předávání domácky vyrobených nožů na vězeňském dvoře už fanoušci tohoto žánru dobře znají. Scenárista a režisér Andrea Di Stefano však chce divákům ukázat i originálnější finty. Proti bodným ranám se Koslow například chrání tak, že si tělo oblepí vrstvou časopisů. A ve velkém finále pak přechytračí vězeňské stráže trikem, za který by se nemusel stydět ani Hannibal Lecter.

Hvězdný casting

Hlavním trhákem dvouhodinového akčňáku z roku 2019 je bezesporu skvělé obsazení. Potetovaný sympaťák Joel Kinnaman v hlavní roli jednoznačně zastiňuje své slavnější kolegy Rosamund Pike a dokonce i Clivea Owena. Oba herci ve vedlejších rolích přitom podávají bezchybné výkony. Kinnaman ale ve snímku zúročil zkušenosti s žánrem krimi thrilleru, které nasbíral během svých hereckých začátků ve Švédsku. Původně se přitom ve filmu měli objevit zcela jiní herci — tvůrci počítali s Joshem Brolinem, Maggie Gylenhaal a Oliviou Munn.

Joel Kinnaman 

Charismatický představitel hlavní role Joel Kinnaman je po matce Švéd a po otci Američan. Jeho cesta k herectví nebyla přímočará. Než se stal filmovým Robocopem či Rickem Flagem v Sebevražedném oddíle, pracoval v pivovaru, poté v baru ve francouzských Alpách. Na plátně debutoval až v roce 2011. Za výkon v krimi thrilleru Snadný prachy získal tzv. švédského Oscara (Guldbagge).

Tři sekundy

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,9 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox, Profimedia.cz

Režie Andrea Di Stefano

Scénář Matt Cook, Rowan Joffe, Andrea di Stefano

Obsazení Ana de Armas, Rosamund Pike, Joel Kinnaman, Clive Owen, Common, Ruth Bradley, Arturo Castro

Délka 113 min.

Rok 2019

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC