Film / seriál

Kouzelník Žito

Kouzelník Žito
Skylink Live TV

Sledujte na ČT1 HD na skylink Live TV Sledovat

Když se takhle jeden obyčejný chlapec rozhodne vykonat něco neobyčejného, něco, co může napravit špatnost celého lidstva, tak ho nic neodradí. A to platí i pro samotné peklo! Nejen o tom vypráví nová štědrovečerní pohádka Kouzelník Žito.

Kořenářka Apolena (Jiřina Bohdalová) najde v žitném poli odložené novorozeně. Její srdce okamžitě vzplane láskou, rozhodne se malému dát takový domov, jaký by v sirotčinci nikdy nepoznal a dá mu jméno Žito. Jak šel čas, z malého Žita vyrostl chytrý mládenec se srdcem na pravém místě. Mohl by sice sloužit jako výběrčí daní, tím by ale zradil svou spravedlivou povahu. Rozhodl se proto začít pracovat v královských stájích, kde se často a ráda toulává i králova svěřenka, princezna Adélka. Žito se do ní na první pohled zamiluje a ani Adélce není lhostejný. To by ale nebyla pravá pohádka, kdyby to měli s osudem jednoduché! Do Žita se totiž zamiluje taky neposedná čertice Filištína, která se ho rozhodne dostat za každou cenu. A na Adélku má zase zálusk králův správce Neklan. Jak tohle dopadne?

Kouzelník Žito

Film / seriál
Hodnocení FDB 80 %
Foto ČT 1

Režie Zdeněk Zelenka

Obsazení Jiřina Bohdalová, Denis Šafařík, Anna Kadeřávková, Milan Bahúl, Tatiana Vilhelmová, Bolek Polívka, Petr Kostka

Rok 2018

ČT1 HD pondělí 24. 12. Můj TV program Satelitní televize: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC