Film / seriál

5× nadějná hvězda Kristen Stewart

5× nadějná hvězda Kristen Stewart
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ a FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

I když ji proslavila upírská sága Stmívání, Kristen Stewart zvládne zahrát i jiné postavy než uťápnutou teenagerku. Její kariéra čítá různorodé role a herečka všem dokázala, že není jen prvoplánovou hvězdičkou.

Kristen Jaymes Stewart se narodila 9. dubna 1990 v Los Angeles, nějakou dobu pak žila s rodiči ve státě Colorado, ale tam dlouho nevydrželi a přestěhovali se zpět do slunné Kalifornie. S hereckou kariérou jí v začátku pomohl otec John, televizní producent, jenž jí zajistil role v několika reklamách. Kristen debutovala ve filmu v roce 2001, a to v dramatu Životní jistoty, hned o rok později si zahrála po boku takové hvězdy jakou je Jodie Foster v thrilleru Úkryt, který jí zajistil další filmové nabídky. Až s rolí Belly ve Stmívání ale získala mezinárodní úspěch a statut hollywoodské star.

Twilight sága: Zatmění

Čtyřdílná upírská romance na motivy stejnojmenných bestsellerů americké spisovatelky Stephenie Meyer se stala kasovním trhákem. Bella (Kristen Stewart) se poté, co se její matka znovu vdá, rozhodne odstěhovat ke svému otci do městečka Forks. Začne zde navštěvovat střední školu a hned první den se seznámí s tajemným a okouzlujícím Edwardem (Robert Pattinson), který ji okamžitě začne přitahovat. Navzdory varování přátel se s mladíkem sblíží, brzy ale zjistí, že Edward není jen obyčejný kluk… Filmy si získaly ohromnou základnu fanoušků, Kristen StewartRobert Pattinson spolu dokonce tvořili pár i ve skutečnosti, a to celé čtyři roky.

Sledujte na FilmBox Premium, 31. března

Prokletí domu slunečnic

Dvojčata Danny Pang a Oxide Pang Chun natočila horor na motivy tragédie v městečku Amityville. Kristen ztvárnila teenagerku Jess, jež se se svými rodiči a malým bratrem Michalem přestěhuje z Chicaga na slunečnicovou farmu v Severní Dakotě, kde předtím žila rodina Rollinsova. Starý dům nahání Jess hrůzu a postupně se opravdu začnou dít podivné věci, malý Michael vidí mrtvé lidi a ona zažívá paranormální jevy. Co se stalo předchozím obyvatelům? Opravdu odešli, nebo pořád žijí v domě, v jediném místě, které kdy znali? A pokud ano, co je zabilo? Jedno je jisté, brousí si to zuby i na současné nájemníky.  

Sledujte na Film+, 30. března

The Runaways

Kristen jako frontmanka a duše rockové dívčí kapely The Runaways, jejíž příběh vypráví stejnojmenný snímek režisérky Florie Sigismondi. Joan Jett založila skupinu v druhé polovině 70. let s kamarádkou Cherie Currie (Dakota Fanning), ještě když byly na střední. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a Cherie se jako hlavní zpěvačka stala idolem. Mezi dívkami se ale brzy objevily rozepře, každá z nich si totiž budoucnost představovala jinak. Snímek, který popisuje vznik, nečekanou slávu, její temnou stránku a nakonec i rozpad kapely, byl natočen na motivy memoárů Cherie. Kristen se kvůli roli nechala ostříhat a sama i nazpívala písně, které na soundtracku k filmu zazní.

Pořád jsem to já

Jednu z prvních opravdu vážných rolí si Kristen zahrála v dramatu o vysokoškolské profesorce lingvistiky Alice (Julianne Moore), které je diagnostikována raná forma Alzheimerovy choroby. Lydia, Aliciina dcera, už žije mimo domov, zkouší se uplatnit jako herečka a s rodinou a dvěma sourozenci se moc nevídá. Po zprávě o matčině nemoci je to ale právě ona, kdo se přestěhuje zpátky domů, aby se o ni mohla starat. Zajímavostí je, že fanoušci Kristen uspořádali k příležitosti jejích 24. narozenin sbírku, jejíž výtěžek 21 000 dolarů pak putoval na výzkum léčby Alzheimerovy choroby.

Café Society

Woody Allen si herečku vybral pro roli Vonnie, asistentky mocného agenta filmových hvězd Phila (Steve Carell). K němu do Hollywoodu přilétá z Bronxu synovec Bobby (Jesse Eisenberg) a začíná pracovat jako poslíček. I když se mladík ocitá ve světě opulentních večírků plných celebrit, modelek i politiků, zamiluje se právě do Vonnie. Ta je ovšem zadaná… Název nejnovějšího filmu režiséra kultovních snímků Annie Hall a Zahraj to znovu, Same odkazuje na umělce, celebrity a prominenty, kteří se na konci 19. a začátku 20. století scházeli v kavárnách a restauracích ve velkoměstech jako New York, Paříž a Londýn.

Twilight Sága: Zatmění, Prokletí domu slunečnic

Film / seriál
Foto Film+, FilmBox Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC