Hudba a lifestyle

Legendární Pevnost plná nástrah ožívá

Legendární Pevnost plná nástrah ožívá
Skylink Live TV

Sledujte na Prima HD na skylink Live TV Sledovat

Legendární soutěž se vrací s novou řadou a  novými týmy soutěžících z řad českých celebrit. Nebude chybět ani otec Fura nebo Pačes s Paklíčem.

Pevnost Boyard je takřka kultovním pořadem pro všechny „devadesátkové“ lidi, tedy ty, kteří byli v devadesátých letech dost staří na to, aby mohli sledovat televizi. Chytlavá znělka, záhadná pevnost uprostřed moře a parta Francouzů odhodlaných vyhrát obrovské množství peněz. U toho samozřejmě nesměly chybět děsivé komnaty plné pavouků, myší a nechutných tekutin, mezi nimiž museli soutěžící plnit náročné úkoly, hledat indicie a nakonec z nich složit výsledné heslo, díky kterému se dostali k pokladu. Ten ale museli nasbírat dřív, než na ně Felindra pustí smečku tygrů. Okolo navíc pobíhali dva malí mužíčci jménem Pačes a Paklíč a legraci si z nich dělal poťouchlý stařík otec Fura se svými nelehkými hádankami.

Pevnost Boyard prostě měla vše, co správná televizní zábava potřebuje. A je skvělé, že se už v druhé sérii vrací na české obrazovky se zajímavým českým obsazením. V první epizodě diváci mohli vidět, jak si s nástrahami pevnosti poradil tým ve složení: Martin Dejdar, Matěj Dejdar, Martin Zounar, Ivana Jirešová a Jitka Nováčková. V roli otce Fury se opět, stejně jako v minulé řadě, představil Jan Rosák a k moderování celé show se vrátil osvědčený Libor Bouček. Zlaťáky, o které čeští soutěžící z řad celebrit soutěží, vždy putují na konto nadace nebo dobročinné organizace. V nejaktuálnější epizodě si zasoutěží tým ve složení: Matěj Ruppert, Sebastian Navrátil, Jakub Voráček, Radek Smoleňák a Monika Timková.

A jak na natáčení vzpomínají jeho hlavní aktéři?

„Pevnost Boyard pro mě znamená nové kamarády, super tým a spousta zážitků. A taky hlavně překročení vlastního stínu. Já to od mala zbožňovala a v životě by mě nenapadlo, že bych tu sama mohla být. Takže to pro mě byla velká čest.“ A jak se herečka poprala se strachem? „Mám strach v podstatě ze všeho, co v pevnosti bylo. Ale nejvíc asi z hadů a krys. My jsme od malinka neměli žádné zvíře, protože náš tatínek to nedával. Já se na to můžu koukat, ale v momentě, kdy na to mám sahat, tak mi to úplně dobře nedělá. Největší hrůzu mám z hadů, protože mi přijdou, že jsou slizcí,“ svěřuje se Monika Timková.

Kapitán týmu Matěj Ruppert má k Pevnosti Boyard nostalgickou vazbu. „Pevnost Boyard pro mě znamená spoustu věcí, protože kromě toho, že jsem to v čase dospívání sledoval, protože už to běželo u nás v Čechách, fascinovalo mě to a bylo to zábavné, tak jsem pak po nějakém čase viděl film Dobrodruzi s Linou Venturou a Alainem Delonem a celé mi to tak nějak docvaklo. Jak je ta pevnost krásná, že to není jen ta soutěž, ale i ta stavba z doby Napoleona. A zpětně první věc, která mě napadne je: V televizi to fakt vypadá podstatně snazší, než když to člověk pak dělá. Protože nás se dneska týkaly věci, které jsem viděl už před těmi 15-20 lety a říkal jsem si, ježiš, vždyť to dáš. A pak to člověk dělá a je to neuvěřitelně těžké.“

Jak se dařilo nejen tomuto týmu, ale i všem dalším, se budete moci podívat během podzimu ve vysílání televize Prima, v premiéře vždy v pátek večer a v repríze v neděli odpoledne.

sky20-boyard.jpg

Pevnost Boyard

Hudba a lifestyle
Foto TV Prima, Profimedia.cz

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC