Film / seriál

Labyrint – Bůh je vždy všemohoucí

Labyrint – Bůh je vždy všemohoucí
Skylink Live TV

Sledujte na ČT1 HD na skylink Live TV Sledovat

Tajemno, promyšlené vraždy, okolí Brna a major Remeš. Zde se již kdejaký divák určitě chytá – řeč je totiž o hitu posledních let, seriálu Labyrint.

I v chystané třetí řadě jednoho z divácky nejúspěšnějších seriálů ČT poslední doby se můžeme těšit na oblíbeného majora Remeše v podání Jiřího Langmajera, vedoucího brněnské kriminálky Miroslava Donutila či psycholožku, kterou ztvárnila Lenka Vlasáková. Ta se v první řadě pouze mihla, ve třetí jí tvůrci ale dali mnohem větší prostor.

Aby taky ne, značná část seriálu se tentokrát odehrává v psychiatrické léčebně v Medlánkách, kde nově potkáváme i Veronikou Žilkovou coby jednu z pacientek. „Přivezli jsme její postavu do psychiatrické léčebny. Má pocit, že našla svého vlastního syna, ale jestli to tak doopravdy je, to se dozví diváci až v posledním, sedmém dílu,“ dělí se o úryvek příběhu z natáčení Langmajer.

Tvůrci jsou na podrobnosti o ději velmi skoupí, i tak si ale můžeme být jisti, že se opět bude na co těšit. Režie nových sedmi dílů podle scénáře Petra Hudského a Davida Ziegelbauera se totiž opět ujal Jiří Strach, jenž má na kontě i předchozí dvě série. „Scénář třetí řady je zdaleka nejlépe napsaný. Bude to taková krásná tečka za předchozími díly,“ láká diváky již v předstihu režisér. Seriál, jak se již stalo zvykem, odstartuje vražda, tentokrát s náboženským motivem, která vyšetřovatele dovede k celé sérii podobných úmrtí. „První řada byla ve znamení velké dávky tajemna, druhá byla naopak realisticky konstruktivní. Třetí bude kombinací toho nejlepšího z předchozích dvou,“ uvedla kreativní producentka Jiřina Budíková.

Příběh bude hlavně o souboji boha a člověka. protože je ale Bůh všemohoucí, člověk ten boj nemůže nikdy vyhrát

Celou třetí sérii, která bude plná napětí, dramat, vražd, a to mnohdy velmi morbidních, a jež nezvyklým způsobem pojednává o souboji člověka s Bohem, bude doprovázet mrazivá atmosféra. Ta je umocněná i faktem, že většinu záběrů natáčeli tvůrci v exteriérech od loňského listopadu do letošního února. Štáb se vyskytoval nejen v Jihomoravském kraji, ale vyrazil i do lesů v okolí Lipnice nad Sázavou nebo do kostela v Rychnově nad Kněžnou. A kromě obligátního Brna čekejte i scény natáčené v Adamově, Blansku, Deblíně nebo v podyjském Hardeggu.

Vypadá to, že se na premiéru prvního dílu skutečně těší celý tým – a není divu, že mají od finále seriálového Labyrintu velká očekávání. Jednotlivé díly první a druhé řady seriálu totiž sledoval vždy zhruba milion diváků u obrazovek a dalších minimálně 400 tisíc v iVysílání České televize, proto jsou vyhlídky na úspěch více než optimistické. Na to, jaká bude realita, si budou muset oni sami i diváci každopádně počkat minimálně do podzimu tohoto roku. Natáčení totiž sice skončilo již v únoru, ale tvůrci mají před sebou ještě velký kus práce v postprodukci. A my se těšíme na výsledek.

Jiří Strach

Rodilý Pražák se už v pubertě chtěl věnovat filmové tvorbě, proto po gymnáziu podal přihlášku na FAMU, kde začal v roce 1991 studovat pod vedením Dušana Kleina. Díky následnému rozhodnutí, že nebude vybírat mezi svými vášněmi, jej diváci mohou znát jak z hereckých rolí – například mírumilovného loupežníka Lotranda nebo staršího syna z rodiny Bajzů v seriálu Bylo nás pět –, tak coby režiséra obou dílů populární pohádky Anděl Páně či právě seriálu Labyrint.

Zajímavost

Režisér se před začátkem natáčení rozhodl, že skoncuje s cigaretami. Aby to měl jednodušší, zákaz kouření platil také pro všechny na place a v režisérově přímé viditelnosti.

Koukněte i na

Temný případ

Americký detektivní dramatický seriál, který je koncipován antologicky. Každá řada má vlastní, samostatný příběh s jinými postavami i herci, spojujícím prvkem je tu vždy pocit neznáma a mrazu. Tajemné vraždy, za něž byl viník dávno dopaden, se po 17 letech začínají opakovat. A to až s podivuhodnou přesností – na to, že podrobnosti byly před veřejností přísně střežené. Vyšetřování vraždy zkorumpovaného manažera, nalezeného na kraji silnice, zavede detektivy až do útrob politicko-podnikatelských her, točících se okolo prodeje drog v jižní Kalifornii. A na děj třetí série si budeme muset ještě chvíli počkat.

Labyrint / 3. řada

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto ČT, Profimedia.cz

Režie Jiří Strach

Scénář Petr Hudský, David Ziegelbauer

Obsazení Jiří Langmajer, Miroslav Donutil, Petr Stach, Denisa Nesvačilová, Lenka Vlasáková, David Švehlík, Pavel Řezníček, Jitka Čvančarová…

Délka 7 × 58 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC