Film / seriál

Burácení

Burácení
Skylink Live TV

Sledujte na Prima MAX HD na skylink Live TV Sledovat

Režisér Adolf Zika natočil svůj první celovečerní snímek na motivy skutečné události a vypráví v něm příběh o osudu uměleckého sochaře, který byl odsouzen k mnoha létům vězení za kontroverzní vraždu, kterou spáchal, když bránil své nejbližší.

Onoho osudného dne napadne Adama Vernera otec jeho snoubenky Valerie, který celou rodinu roky týral. Adam ho v sebeobraně zabije, a i když byl budoucí tchán známý hrubián, nenajde se žádný svědek, jenž by svědčil v Adamův prospěch. Ten tak místo na svatbu míří do vězení, kde nakonec stráví osm let. Před propuštěním na svobodu mu jeho advokát sdělí, že Valerie spáchala sebevraždu.

Adam ani po skončení trestu nedokáže zapomenout na minulost a utápí se ve vzpomínkách. Protože nedokáže uvěřit tomu, že je Valerie opravdu mrtvá, rozhodne se ji pomocí nejrůznějších indicií najít. Film je zasazen do prostředí motorkářského světa a sochařské komunity, hlavní role si zahráli Tomáš Hajíček a Vica Kerekes, ve snímku se objeví i Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Jakub Kohák či zpěvák Richard Müller.

Burácení

Film / seriál
Hodnocení FDB 65,7 %
Foto Cinemart

Režie Adolf Zika

Scénář Adolf Zika

Obsazení Tomáš Hájíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Martin Stránský, Vladimír Javorský, Chantal Poullain, Oldřich Navrátil

Délka 91 min.

Rok 2014

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC