Film / seriál

Tohle vás rozseká

Zombieland – černá americká komedie
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Ve skvělé černé komedii kosí jednu zombie za druhou neohrožený Tallahassee (Woody Harrelson), a to kvůli poslední čokoládové tyčince na světě.

Zombieland je povedená satira oblíbených filmů o zombících drancujících naši planetu. Kromě toho, že je to fakt super zábava, uvidíte všechno, na co jste v apokalyptických snímcích zvyklí – jsou zde děsivé davové scény s desítkami nemrtvých příšeráků, odpudivé efekty, kdy se zombíci rozpadají, a příběh hrstky zbývajících, kteří se snaží přežít mezi vražednými monstry a nestát se jedněmi z nich. 

Čas to rozjet

Na Zemi zůstali jen dva muži – nervózní, přehnaně intelektuální Jesse Eisenberg hrající Columbuse, který je zároveň vypravěčem filmu; a Woody Harrelson jako Tallahassee, prototyp klasického drsňáckého kovboje, který rychleji střílí, než myslí. Columbus si prostě jednoho krásného dne Tallahasseeho stopne, a stane se tak jeho učněm (co na tom, že učeň intelektuálně přesahuje svého učitele). Během jejich cesty (poněkud bezcílné, ale v takových drobnostech se není třeba nimrat) je zasvěcen nejen do desítek způsobů zabíjení zombíků, ale také do velmi zajímavé, a především vtipné životní filozofie svého moudrého vůdce.

Je jasné, že tím nejlepším ve filmu je postava Tallahasseeho. Je to macho, hulvát, ale jeho hlášky jsou bezkonkurenční. V podání Woodyho Harrelsona je prostě neodolatelný. Ovšem můžete se těšit i na další hvězdy. Abigail Breslin a Emma Stone si zahrály sestry, které také utíkají před zombíky, a i když jsou mladé, velmi rychle pochopily zákony přežití. Výborná je jejich pasáž ze zábavního parku, z vizuálního hlediska patří k těm nejpropracovanějším. 

K parodii patří nadsázka i přehánění, ovšem nemějte strach, že byste byli znechuceni přílišným množstvím vnitřností a hektolitry krve. Zombieland je právě na té hranici, kdy je ukázáno všeho přesně tak akorát. Právě proto je tento film vtipný. Takže jestli patříte k fanouškům filmů o zombících, budete nadšeni. Jestli tyto filmy v tradičním podání alespoň tolerujete, určitě se dobře pobavíte. 

Zombieland

Film / seriál
Hodnocení FDB 73,7 % Hodnocení redakce
Foto Film+, Profimedia.cz

Režie Ruben Fleischer

Scénář Rhett Reese, Paul Wernick

Obsazení Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray, Mike White

Délka 88 min.

Rok 2009

Film+ čtvrtek 9. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC