Film / seriál

Vrah se vrací mezi vědce

Antarktida II – kriminální seriál
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na skylink Live TV Sledovat

Umírali jeden po druhém na vědecké misi v odříznuté polární stanici. Teď výzkum pokračuje uprostřed oceánu. Vrah si je ale našel i tady!

A pak, že do stejné řeky podruhé nevkročíš! Jenže v tomto případě by byl hřích, takovému pokušení nepodlehnout. První řada seriálu Antarktida nabídla napínavý hon na vraha se spoustou slepých uliček a překvapení. Mohli jsme v ní sledovat skupinu klimatických vědců, kteří během půlroční tmy zůstali na opuštěné polární stanici. Jejich kolegové, kteří se po čase na stanici vrátili, nevěřili vlastním očím – mezi výzkumníky se muselo stát něco strašného. Stopy po soubojích, kulkách, mrtví i vyděšení přeživší, kteří začali pomalu rozplétat hrůzný příběh, jenž se zde odehrál…

Výzkum na lodi

Špatně to tehdy dopadlo pro šéfa vědeckého týmu Arthura, který byl odsouzen za zločiny, které nespáchal. I tak se ve svém vědeckém úsilí nevzdává a poté, co je propuštěn z vězení, rozhodne se pokračovat ve výzkumu na palubě nákladní lodi Alexandria u Point Nemo uprostřed Tichého oceánu. Tam totiž nová expedice, jejíž součástí je i Arthurova dcera Rachel, objevila řasu, která je schopna výrazně zpomalit změnu klimatu. Jenže netrvá dlouho a černá můra řetězce vražd se vrací – na lodi je jeden z jejích dočasných obyvatel zavražděn. Arthur se domnívá, že za vším stojí Maggie, která podle něj vraždila už na polární stanici a podezření se vyhnula jen díky své vychytralosti a schopnosti manipulovat s ostatními. Jenže ta mizí pod novou identitou a věci se začínají komplikovat.

Mrtví přibývají

Mezitím události na lodi dostávají spád. Zack, jenž mohl na základě testů DNA označit vraha, je nalezen mrtvý. Napětí na lodi roste. Zatímco vyšetřování pokračuje, Rachel je zavřena v chladírně. Podezření se začne stáčet k Charliemu. Aby toho nebylo málo, mezi vědci pracuje někdo, kdo chce zcizit výsledky experimentu. Autoři seriálu si s diváky pohráli opravdu pěkně. Identita tajemného vraha zůstává dokonale skryta až do samotného závěru, odhalení nepostrádá překvapení…

Stejný tým

Tvůrčí tým, který v první sérii Antarktidy dokázal zaujmout svižnou a vypjatou podívanou, se podílel i na tvorbě druhé řady seriálu, včetně scenáristy Isaaca Sastreho a režiséra Jorgeho Doradoa. Autory námětu zůstali zkušení David a Àlex Pastorovi, jejichž horor Ouf of the Dark nebo sci-fi Nesmrtelný byly před devíti, respektive osmi lety, uvedeny i v českých kinech. Herecky pak první řadu s druhou spojuje jak irský herec John Lynch (Srdcová sedma) v roli Arthura, tak jeho britská kolegyně Katharine O'Donnelly (Marie, královna skotská).

Antarktida II

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto CANAL+ Action

Režie Jorge Dorado

Obsazení John Lynch, Katharine O'Donnelly, Moe Dunford, Hovik Keuchkerian, Josefin Neldén, Olivia Morris…

Délka 6 × 50 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC