Film / seriál

StartUp

StartUp
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Chceš změnit svět? Pokud ano, v dnešní době potřebuješ hlavně dvě věci – dobrý nápad a prachy. Nápad máš? Tak teď už jen stačí sehnat ty prachy.

Do přesně takové situace se dostala trojice mladých lidí. Objevili něco, co bychom v kostce mohli popsat jako nový internet. Spousta věcí by se zjednodušila, usnadnila, urychlila, prostě by se lidé posunuli zase o kousek dál. Po takové nabídce přeci musí skočit každý investor. Pár milionů do toho vloží a mnohem víc pak bude inkasovat. Jednoduché, ne? Zase tak jednoduché to nebude, o čemž vás přesvědčí seriál StartUp.

Nick Talman (Adam Brody), Ronald Dacey (Edi Gathegi) a Izzy Morales (Otmara Marrero) o tom vědí své. Plán na zbohatnutí se jim totiž příliš nedaří. Nemůžou najít nikoho, kdo by jejich nápad koupil, tedy nikoho bez podivné minulosti s penězi bůhví odkud. Takže zbývá jediná možnost, najít investora, který má prachy, ať už je získal jakkoliv, třeba i prodejem drog…

Chceš začít podnikat? Dívej se!

A tak se rozjede obchod, který se zdá být zpočátku docela dobře nastartovaný. Ovšem jen do té doby, než hlavním protagonistům na dveře začnou bušit tajní agenti a u hlavy mávat pistolí mafiáni. Jak z toho ven? Nijak. Prostě se musí snažit přežít, doslova jen přežít.

Vynikající seriál nabízí tak trochu jiný návod na rozjezd podnikání. StartUp není žádné youtubeové video, kde vám v několika krocích za pomoci motivačních citátů vysvětlí úhledně učesaný a seriózně vypadající chlapík, jak začít podnikat. Je to jízda! Poznáte, jak to chodí mezi americkou smetánkou, ale také jak funguje drsné drogové podsvětí. Můžete se těšit na divoké scény, kdy hlavním hrdinům půjde o krk. Čekají na vás samozřejmě také vztahové problémy, milostné poměry, namakaní chlápci a sexy dámy. K tomu všemu si přičtěte skvělé vizuály, americké Miami a super hudbu a dostanete jeden z nejlepších seriálů posledních let. Rozjezd je pravda maličko pomalejší, ale vytrvejte a pak už se od seriálu neodtrhnete.

Všichni máme možnost volby

Podobně na tom byla i herecká obsada, která se vysloveně těšila na další série. Adama Brodyho si možná pamatujete z teenagerského seriálu O.C. Od té doby se docela dost změnil, herecky vyzrál a – informace hlavně pro dámy – také zmužněl. Stal se z něho uhrančivý sympaťák, kterému role inteligentního Nicka sedí jako ulitá. Další hvězdou je Martin Freeman, který má za sebou rovněž působivé seriálové zkušenosti. Určitě vám neuniklo jeho účinkování v sérii Sherlock, kde si zahrál doktora Watsona. Pokud se ptáte, koho přesně hraje zde, nebudeme víc prozrazovat.

Celkově se tvůrcům seriál mimořádně vydařil, jelikož konečně přichází s trochu jiným tématem, než jsou obligátní zombíci, policajti nebo doktoři. Prostředí oscilující mezi splněním amerického snu a kriminálem vhání mezi současné seriály nový vítr. Všechno, co sledujete, odráží velmi reálný svět a z toho možná mrazí nejvíc. Pokud toužíte po adrenalinovém kurzu podnikání, doporučujeme StartUp.

Martin Freeman

Britský herec to neměl v životě úplně nejjednodušší. O rodiče přišel už v deseti letech a najednou se musel naučit žít úplně jinak. Začátky jeho herecké kariéry jsou spojeny se sarkastickými seriály Black Books a Kancl. Objevil se i v Lásce Nebeské (2003), ale hvězdu z něho udělaly až dvě série – Hobit a Sherlock.

Zajímavost

Adam Brody si jako mladík zahrál s dnes již bývalým hvězdným hollywoodským párem, Angelinou Jolie a Bradem Pittem, ve filmu Pan a paní Smithovi (2005).

Koukněte i na

Perníkový táta

Když se dostanete do úzkých, hledáte tu nejjednodušší cestu ven, byť by měla vést po ne zrovna zákonné cestě. Walt přijde o práci, doktoři mu věští smrt a rodina ho jen bezmocně sleduje. Co může takový chlapík ztratit, když si začne přivydělávat coby výrobce drog.

Tráva

Zoufalá je i matka samoživitelka Nancy, které se legální cestou rodinný rozpočet navyšovat příliš nedaří, a tak začne prodávat marihuanu. Komediální seriál přináší příjemné osvěžení do světa jinak temného zločinu. A Mary-Louise Parker si svou roli vyloženě užívá.

StartUp / 1. série

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto AXN

Režie Ben Ketai, Oliver Blackburn…

Scénář Ben Ketai, Paul Leyden

Obsazení Martin Freeman, Adam Brody, Edi Gathegi, Kristen Ariza, Ashley Hinshaw, Jocelin Donahue, Aaron Yoo, Michael McKiddy, Jevon White, Yvonne Zima…

Délka 10 × 43–54 min.

AXN úterý 30. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC