Film / seriál

Hororová romance

Pýcha, předsudek a zombie – hororová komedie
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Nemrtví zombie vtrhli do anglického klasického příběhu Jane Austenové. Vztahy v 19. století byly už tak složité. Nyní je komplikují zombie, které zamořují Anglii. Přeživším nezbývá, než s nimi bojovat. I navzdory hororovému mumraji se rozhoří láska neohrožené Elizabeth a drsného pana Darcyho.

Pan Darcy (Sam Riley) v apokalyptické aktualizaci klasického románu zůstává stále stejný. Je to trochu záhadný a povýšený šlechtic, který přijíždí na typické anglické venkovské sídlo. Jane Austenová by jistě k takovému začátku výhrady neměla, jenže i když všechno vypadá velmi tradičně, jeden velký rozdíl tu je. A ten dokáže odhalit trochu protivný přístroj, který pan Darcy nosí u sebe. Aby se ujistil, že je vždy v dobré společnosti, tedy těch opravdu živých, má u sebe cosi, co vydává bručivý zvuk. Problém nastává, když bzučení přestane. A zlověstné ticho věštící příchod nenasytných zombíků samozřejmě nastane velmi brzy také na panství, kam právě přijel. 

Ženy musí ovládat umění zpívat, tančit a válčit.

Režisér Burr Steers vytvořil zajímavý mix literární klasiky s populárním zombie krvákem. Mnoho dialogů, venkovské statky a postavy odpovídají tradičnímu pojetí světa Jane Austenové, ale kupříkladu hlavní hrdinky, sestry Bennetovy, už tak tradiční rozhodně nejsou. Pod nadýchanými šatičkami jsou vyzbrojené noži, umí se sakra dobře ohánět mečem a východní bojová umění ovládají jako nejlepší mistři v dálných zemích. 

A tak Jane (Bella Heathcote), Elizabeth (Lily James), Charlotte (Aisling Loftus) a nejmladší Lydia (Ellie Bamber) místo hledání ženichů, jak si přeje jejich matka, kosí jednu zombie za druhou. A při tom všem vraždění, které je protkáno distingovanými posezeními u čaje, se potká také Elizabeth s panem Darcym a různě spolu diskutují, opovrhují sebou, ale hlavně postupně podléhají spalující vzájemné vášni. 

Pro někoho může Pýcha, předsudek a zombie představovat bizardní spojení, ale musíme říct, že zasazení zombie apokalypsy do Londýna na začátku 19. století a na velkolepá panská sídla nebyl špatný nápad. Výstřednost těmto hororovým romancím prostě sluší. Navíc komu připadá klasická literatura příliš nudná, v této filmové adaptaci je plno akce, speciálních efektů a také britského konverzačního humoru, takže jde o opravdu silný filmový zážitek.

Pýcha, předsudek a zombie

Film / seriál
Hodnocení FDB 59,2 %
Foto AXN

Režie Burr Steers

Obsazení Lily James, Lena Headey, Douglas Booth, Charles Dance, Jack Huston, Sam Riley, Suki Waterhouse

Délka 107 min.

Rok 2016

AXN neděle 21. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC