Film / seriál

Láska ve hvězdách: Romeo, Julie a tma

Láska ve hvězdách
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Mezidruhová erotika? Povoleno! Hlavní hrdinka romantického sci-fi seriálu Láska ve hvězdách uvízne ve zvláštním milostném trojúhelníku.

Který je ten pravý? Otázka stará jako lidstvo samo. Když jde navíc o šestnáctiletou dívku, většinou na ni neexistuje jednoznačná odpověď. Bella ze ságy Stmívání by mohla vyprávět. Emery, která je hlavní hrdinkou romantického sci-fi seriálu Láska ve hvězdách, o tom ale nepotřebuje nic slyšet. Její problémy jsou snad ještě větší, milostný trojúhelník, do něhož se propadá, je stále komplikovanější, a po pravdě řečeno, sama si uvědomuje, že nejde jenom o ni.  
Svět se změnil. Když bylo Emery šest, v jejím rodném zapadákově přistála mimozemská loď. Nevyhnutelně došlo ke střetu, během kterého ukryla před běsnícím násilím stejně starého mimozemského klučinu. Po deseti letech jsou Atriáné pořád na naší planetě a právě začíná pokus o integraci jejich náctiletých do středních škol. Emery se potkává se zachráněným Romanem. A bude to čím dál zajímavější setkání, protože Roman vypadá mnohem více sexy než E. T. – Mimozemšťan, dokonce i nějaké vlkodlaky a upíry strčí do kapsy!  

Láska ke sci-fi

„Vyrostla jsem v domácnosti, kde jsme se hodně dívali na Star Wars. To u nás prostě letělo. Jo, a zbožňovala jsem seriál Firefly, nechť odpočívá v pokoji,“ říká Aimee Teegarden o své lásce k žánru sci-fi. To bylo také jedním z důvodů, proč se rozhodla přijmout hlavní roli v seriálu Láska ve hvězdách, když natáčení jejího předchozího hitu Friday Night Lights (podle úspěšného sportovního dramatu Světla páteční noci) nedávno skončilo. 
„Díky Lásce ve hvězdách vznikl celý nový svět a s ním i spousta super věcí,“ pokračuje o podívané z roku 2024. „Muselo se třeba vymyslet, kam až se za 10 let posunou technologie, a jak bude všechno vypadat. Jak budou vypadat mobily? Jak zůstanou lidé ve spojení? Pořád prostřednictvím telefonu? Jsou počítače vůbec k něčemu? Bylo zábavné pozorovat, jak vznikají pořád nějaké nové nápady.“        

Namířený ukazováček

Protože integrace mimozemských mladých do škol vůbec není jednoduchá. Přinejmenším některým pozemšťanům se to nezamlouvá, takže organizují protesty. A situace se může každou chvíli rychle zhoršit. Hlavní hrdinka Emery se stává spojkou mezi nechápavými spolužáky a nepochopenou šesticí potetovaných náctiletých Atrianů, kteří dojíždějí přímo z integračního tábora, ne nepodobného nějakému futuristickému ghettu. Dost jí přitom pomáhá, že pohledný mimozemský krasavec na ni v minulosti asi také namířil pomocný ukazováček. 
„Na vztahu mezi Emery a Romanem je něco magnetického,“ vysvětluje Aimee Teegarden. „Pomáhala mu už v dětství. Děti nemusí nutně vnímat barvu kůže nebo nemoci a nemají stejné předsudky jako dospělí. Prostě nesoudí knihu podle jejího přebalu. Emery strávila hodně času v nemocnici a zažila, jak se do ní ostatní trefují, že je divná. Proto z ní vyrostl někdo, kdo nehledí na zevnějšek a snaží se lidi okolo sebe dobře poznat.“ Proč byla Emery nemocná i jak se vlastně uzdravila je záhadou samo o sobě, i když… možná za to může právě Roman a nějaká lidem neznámá mimozemská technologie. „Je mezi nimi něco tajuplného.“

Princezna bojovnice 

I ve světě, kde na každém kroku hrozí výbuchy rasově motivovaného násilí, má šestnáctiletá holka obyčejné/osudové problémy. Atrian Roman není jediným mužem v jejím životě. „Je tady ještě Grayson, taková sázka na jistotu,“ říká Aimee Teegarden. Sice má zajímavě temné pozadí, ale samozřejmě je to člověk, a tím pádem něco jako logická volba.“ V Emery zuří bitva mezi rozumem a citem. Nemůže se rozhodnout, kdo z jejích pohledných nápadníků potřebuje více zachránit. Ke své smůle, zato ke štěstí diváků, má neodbytné záchranářské sklony, které přidávají další potřebnou ingredienci do romanticko-dramatického koktejlu. 

Láska ve hvězdách

Film / seriál
Hodnocení FDB 82.5 %
Foto AXN

Délka 45 min.

AXN neděle 16. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC