Film / seriál

Krotitelky duchů přicházejí!

Krotitelky duchů přicházejí!
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Kdo by neznal ikonický film Krotitelé duchů z roku 1984 s Billem Murraym, Danem Aykroydem a Sigourney Weaver! Dobrodružná sci-fi komedie z New Yorku, ve které po boku lidí žijí všemožná strašidla, se stala okamžitě hitem a její úvodní písničku doteď hrají rádia i diskotéky. Po více než třiceti letech se tvůrci rozhodli populární příběh znovu oživit – ryze mužský tým Krotitelů nahradily ženy a svou roli hrají také moderní technologie.

Erin a Abby jsou kamarádky, které společně napsaly knihu o existenci paranormálních jevů. Jenže zatímco Abby ve studiu „duchů“ pokračuje, Erin se od díla distancuje, protože je profesorka na Kolumbijské univerzitě a paranormální jevy jsou pořád téma, kterému se většina lidí na fakultě vysmívá.

Máte-li paranormální problémy, jsme tu pro vás!

Nakonec jí ale nezbyde, než se ke svému původnímu „povolání“ vrátit a bývalé kolegyni pomoci s jedním duchem – jinak totiž hrozí, že její kamarádka publikuje další vydání knihy. Zprvu skeptická profesorka ducha opravdu zneškodní a stane se nečekané – získá zpátky svou víru v paranormální jevy. A co víc, kývne na nabídku s Abby a její kolegyní Jillian otevřít pobočku Krotitelek duchů.

Jejich první případ je duch obtěžující v metru, po jehož likvidaci získají čtvrtou členku do týmu – Patty, zaměstnankyni podzemky, která je zavolala. Aby byli Krotitelé kompletní, chybí ještě asistent. Toho najdou v atraktivním, zato roztržitém mladíkovi Kevinovi. Zprvu musí čelit předsudkům společnosti a nedostatku klientů, brzy je ale čeká daleko větší výzva. Okultista Rowan North totiž plánuje rozpoutání apokalypsy a to tak, že otevře portál a vpustí do našeho světa temné síly z podsvětí…

V novém snímku si zahráli herci z původní série – Bill Murray, Dan Aykroyd i Sigourney Weaver. Ústřední dvojici kamarádek, Erin a Abby, ztvárnily Kirsten Wiig (Zmenšování, Marťan) a Melissa McCarthy (Drsňačky, Gilmorova děvčata), smolařského snažílka Kevina potom skvělý Chris Hemsworth. Pro toho byla tato role poměrně netradiční, protože ho spíš známe jako superhrdinu Thora ze stejnojmenné filmové série. Upřímně, herci to rozhodně neměli jednoduché, protože přece jen jde o reboot takřka kultovního filmu. Stačilo už jen ohlášení natáčení a někteří fanoušci se rozčilovali, že není důvod, proč z krotitelů dělat ženy a vůbec reboot natáčet. Kritiky zase snímek spíše strhaly, stejně jako tvůrce nepotěšilo pár nominací na anticeny, nutno ale říct, že získali i několik pozitivních cen – například People‘s Choice Awards nebo Women Film Critics Circle. Jak je vidět, diváci se pobavili a o to přece jde. Tak to zkuste taky – určitě jde o nenáročný „feel good“ film, který bude bavit vás i vaše děti. Ať už jim je pět nebo patnáct let.

Melissa McCarthy

Skoro padesátiletá komička se do paměti českých diváků zapsala hlavně jako kuchařka Sookie v Gilmorových děvčatech. Tento seriál pro ni znamenal vrchol kariéry, i když už předtím hrála hlavní roli v sitcomu Mike a Molly. Melissa hrála v pěkné řadě komedií – za zmínku stojí třeba Drsňačky se Sandrou Bullock.

Krotitelé duchů

Film / seriál
Hodnocení FDB 47,8 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox, Profimedia.cz

Režie Paul Feig

Scénář Katie Dippold, Paul Feig

Obsazení Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Zach Woods, Ed Begley, Charles Dance, Karan Soni, Kate McKinnon

Délka 117 min.

Rok 2016

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC