Film / seriál

Co kdybych tě, miláčku, zabil?

Akční komedie Mr. & Mrs. Smith
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Asi každý vztah projde alespoň fází, kdy jeden z druhého šílí a jeden druhého by nejraději zabil.

Ve snímku Mr. & Mrs. Smith to vezmou manželé Smithovi doslova. Jejich začátky byly plné vášně, takže svatba na sebe nenechala dlouho čekat. Po pár letech si však Jane (Angelina Jolie) a John (Brad Pitt) nemají co říct. Novou energii do jejich vztahu vnese až zjištění, že Jane není jen IT specialistka, ale také nájemná vražedkyně. A světe div se, také její spořádaný mužíček má jako vedlejšák zabíjení lidí. Největší vzrušení ale přijde, když dostanou za úkol zabít stejného člověka. Někdo by volil rozvod, Smithovi mají raději jiný arzenál zbraní... 

Jane: (poté, co rozstřílí zeď nad Johnovou hlavou) Pořád jsi na živu, zlato?

Jsou filmy, jejichž kouzlo netkví ani tak v ději jako takovém, ale pouze v „chemii“ mezi hlavními postavami. Tyto novodobé filmové sloučeniny mají obrovskou moc. Jakmile chemie zafunguje, mají filmaři vyhráno, když ale nezafunguje, jak má, je zaděláno na propadák. Ještěže režisér Doug Liman vsadil na spojení Jolie a Pitta (později dokonalého páru, jemuž se přezdívalo Brangelina). Jejich vzájemná chemie naprosto stačila k tomu, aby jinak dějově celkem obyčejný snímek vyšvihla mezi trháky. 

Mr. & Mrs. Dokonalí

Film je v podstatě sledem akčních scén, které narušují občasné návštěvy manželské poradny. Není to nic moc, i když samozřejmě efektů a drsňáckých bitek i honiček je tu až až. Kdyby Jolie s Pittem své postavy vnímali i hráli příliš dramaticky, vyšla by z toho asi docela katastrofa, ale oba pochopili, že nejde o manželské drama, ale o efektní hru na zabijáky, kteří jsou vždy nad věcí. Jejich kamenné výrazy i drsné rány tak nejsou děsivé, ale nakonec spíš vtipné. Dokonale jeden druhého doplňují, takže jejich choreografie je radost sledovat.

Samozřejmě že se dočkáte obvyklého klišé, když vyhasínající vztah dokáže oživit vzrušení z boje. Jistě, že dojde na trochu erotiky v milostné scéně, kdy chvílemi jen těžko rozlišujete, jestli se manželé spíš perou, nebo naopak milují. Jistě, že nejdříve míří zbraněmi jeden na druhého, ale nakonec se spojí a bojují bok po boku… V něčem vám Smithovi budou možná připomínat Kill Billa, některé scény by možná lépe než Jolie seděli The Rockovi, ale jisté je, že tandem Jolie-Pitt dokázal co už dlouho žádná jiná filmová dvojice – dokonale vás strhnout, aniž byste věděli proč, jak a čím. A to je nefalšovaná filmová zábava.

Mr. & Mrs. Smith

Film / seriál
Hodnocení FDB 71,4 % Hodnocení redakce
Foto Film+, Profimedia.cz

Režie Doug Liman

Scénář  Simon Kinberg

Obsazení Brad Pitt, Angelina Jolie, Adam Brody, William Fichtner, Vince Vaughn, Kerry Washington, Chris Weitz

Délka 120 min.

Rok 2005

Film+ pondělí 22. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC