Pro děti

Hledají se želvy

Sammyho dobrodružství
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Další z podmořských dobrodružných příběhů vás zavede až do Dubaje, kde uvíznou ve velkém akváriu dva postarší želváci. Jejich nový domov se jim vůbec nezamlouvá, a tak začnou plánovat útěk. Jenže dostat se z vězení, ať už zamřížovaného nebo „akvarijního“ nikdy není jen tak...

Příběh začíná vylíhnutím malých želvátek, mezi kterými jsou i Ricky a Ella, na poklidné pláži. Pod svými křídly, tedy ploutvemi, je mají jejich prarodiče a ti se starají nejen o jejich ochranu, ale taky výchovu. Dotěrní rackové se zdají být jediným nebezpečím, jež prťatům hrozí, ovšem jen do té doby, než se na pláži objeví pytláci. Podaří se jim do sítě dostat Sammyho a Raye, želví dědečky, a taky jejich vnoučátka, Rickyho a Ellu. V Dubaji už je na ně přichystané obrovské akvárko, kde se mají stát jednou z atrakcí pro místní smetánku. Jak se z téhle šlamastiky dostat?

Víra je půl úspěchu, takže naši hrdinové se nevzdávají a jsou odhodláni se vrátit domů, stůj co stůj. Nejdřív to vypadá, že by jim mohl pomoct „akvárkový kápo“ Velký D, mořský koník, který očividně trpí napoleonským syndromem a vládne ostatním v akvárku. Jenže naši želváci se velmi rychle seznámí s podivnou rybou Jimbem, s ukecaným humrem a taky povedenou partičkou tučňáků a začnou kout vlastní plány na útěk. Na pomoc jim přichází i jejich drobotina, Ricky a Ella.

Občas si málem polámou ploutve a odřou pár šupin, ale nakonec všechno dobře dopadne a každý dostane to, co si zaslouží. Tento docela povedený, roztomilý animák dosti připomíná svého staršího a slavnějšího bráchu, film Hledá se Nemo. Malá želvátka hledají své dědečky v širém oceánu a narážejí na podivné, leč přátelské ryby, stejně jako na pěkné padouchy. Francouzsko-belgická koprodukce se snažila, ale animace a scénář nejsou tak propracované a chytlavé, jako když se spojí Disney a Pixar. I tak si želvy určitě zamilujete a budete jim fandit, ať se v pořádku vrátí domů.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Sammyho dobrodružství – Útěk z ráje

Pro děti
Hodnocení FDB 83.3 %
Foto Minimax

Režie Ben Stassen, Vincent Kesteloot

Scénář Dominic Paris

Délka 93 min.

Minimax sobota 10. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC