Pro děti

Dobrodružný přírodopis

Bratři Krattovi se svým týmem v
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na skylink Live TV Sledovat

Když je někdo odolný, říká se, že má hroší kůži. Ale jaké by to bylo mít ji doopravdy? Jsou hroši vážně tak odolní?

Bratři Chris a Martin Krattovi jsou dobrodruzi každým coulem. V animovaném seriálu Poznáváme přírodu se na svých cestách napříč planetou Zemí setkávají se všemožnými zvířaty, která je naprosto fascinují. O každém tvorovi se chtějí dozvědět co nejvíc. Ovšem ne jako pouzí pozorovatelé. Vše si musí vyzkoušet doslova na vlastní kůži. A tak se nechají zahrabat s krokodýlími vejci, na amerických prériích je zase fascinují ptáci, kteří se vyskytují v blízkosti stád bizonů, na zamrzlém severu se na zoubek podívají ledním medvědům a v Africe se budou kočkovat s nekorunovaným králem zvířat, se lvem.

Jak se ale tihle dva nadšenci dokážou dostat do ptačích hnízd nebo mezi tulení mláďata? Jednoduše, jejich parťačkou je totiž superchytrá a neuvěřitelně vynalézavá Aviva, která jim vytváří zvířecí obleky. V nich si pak kluci můžou vyzkoušet, jak se cítí velryby pod hladinou moře nebo co všechno dokáže zdánlivě drobná kudlanka. Můžou se zmenšovat nebo zvětšovat podle potřeby, tak aby vždy zapadli mezi své zvířecí přátele.

Při tom všem ze sebe doslova chrlí jednu informaci za druhou – jak je které zvíře velké, těžké, rychlé, proč je tak či onak zbarvené, co znamenají zvuky, které vydává. Jejich dobrodružství ale nebývají procházkou růžovým sadem, Chris a Martin si totiž vyzkouší, jaké je být něčí kořistí nebo před kým vším musí samice bránit svá mláďata. Zvířata to prostě nemají vůbec jednoduché a díky bratrům Krattovým si je zamilujete všechny, protože zjistíte, že i takoví hrozivě vypadající krokodýli umí být starostliví a svým způsobem roztomilí.

Poznáváme přírodu je výborný seriál pro mladší děti, ale i pro zkušené školáky. Děti se u něho rozhodně nudit nebudou. Je plný nejen informací, ale i vtipných situací. Jediné, co riskujete jeho sledováním, je, že vám pak doma bude pobíhat malý přírodovědec, který na vás bude chrlit spoustu zajímavostí.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Poznáváme přírodu

Pro děti
Foto Minimax

Režie Luc Chamberland, Chris Kratt, Martin Kratt, Cheryl Knapp

Délka 22 min.

Minimax úterý 1. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC