Film / seriál

Šílenci z vězení dobývají svět

Z*A*J*A*T*C*I – australský komediální seriál
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na skylink Live TV Sledovat

Hvězdy Sean Penn a Susan Sarandon ozdobily novou a pekelně zábavnou australskou sérii, v níž partička prostoduchých vojáků vytře všem zrak!

Tak tohle nevymyslíš! možná vás napadne, když fascinovaně sledujete geniální plán ne zrovna bystrých australských vojáků, kteří padli do zajetí. Čtveřici ve složení Rowdy, Dylan, Albhanis a Phil sice tajná mise v ostrovním státě Behati Prinsloo zmítaném občanskou válkou nevyšla, ale do kalhot, jak se říká, si nenadělala. Naopak. Ze zajetí chtějí vyždímat, co se dá. A protože je nabíledni, že únosci v tom zrovna chodit neumí, australští zajatci, kteří jsou mylně považováni za Američany, by jim s tím mohli trochu pomoci. Co kdyby natočili takové video s rukojmími, jaké svět ještě neviděl, čímž by únosci získali úctu a obdiv? A opravdu, jejich video je hit. Jenže zatímco jeho protagonisté se rychle zařazují mezi hvězdy sociálních sítí, australský premiér i americká ministryně obrany skřípou zuby, dokonce vyšlou známého žoldáka přezdívaného „The Dingo“, aby chlapce náležitě zpacifikoval. A aby toho nebylo málo, do hry se vloží i známý herec Sean Penn, který zoufale potřebuje nakopnout svoji skomírající kariéru. Kdyby s únosci dohodl výměnu slavné partičky za sebe samého, mohl by nakonec slíznout virální smetanu on sám…

Není Penn jako Penn

Za novou seriálovou peckou stojí pětačtyřicetiletý rodák z Melbourne Kick Gurry, který seriálem Z*A*J*A*T*C*I debutuje jak v roli scenáristy, tak i režiséra. Kick byl do loňského roku totiž „jen“ známým australským hercem, s blízkým vztahem k Hollywoodu. Z amerických hitovek jsme ho mohli vidět například ve sci-fi Na hraně zítřka s Tomem Cruisem, v níž si zahrál vojína Griffa, jež byl souputníkem hlavního hrdiny v boji s vesmírnými vetřelci, mihl se také ve snímcích Tenká červená linie nebo Speed Racer. Právě v tomto akčním hitu z roku 2008 se potkal se Susan Sarandon, které ve své šestidílné sérii přiřkl roli americké ministryně zahraničí a sám si střihl jednoho z hlavních hrdinů Dylana.

Hvězdou je tu i zmíněný Sean Penn, držitel Oscara za filmy Tajemná řeka (2003) a Milk (2009), s nímž se Gurry potkal v Tenké červené linii. Penn hraje sám sebe, i když… „Se Seanem jsem chtěl rozbít hvězdnou bublinu filmové hvězdy, toho, jak ho svět vidí, v jeho humanitárním úsilí, prostě to trochu rozvrátit. Takže Sean Penn hraje Seana Penna, ale ve skutečnosti ho vlastně nehraje,“ usmívá se Kick Gurry.

Z*A*J*A*T*C*I

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto CANAL+ Action

Režie Kick Gurry

Obsazení Helen Chebatte, Simon Elrahi, Silvia Colloca, Jeremy Lindsay Taylor, Claire Lovering, George Pullar, Hamish MacDonald, Sean Penn, Bella Heathcote, Matthew Fox, Bryan Brown, Rebecca Breeds, Alexander England, Kick Gurry, Lincoln Younes…

Délka 6 × 29–33 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC