Film / seriál

Staří známí zlodějíčci v novém kabátu

Staří známí zlodějíčci v novém kabátu
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Parta podivných lidí se dostane k obrovskému majetku, který jim nepatří. A protože nejsou zrovna vzory morálky a slušného chování, rozhodně ho nehodlají vracet zpátky.

Když se řekne Podfu(c)k, nebo originálně anglicky Snatch, divákům se vybaví film z roku 2000, který režíroval Guy Ritchie. Film se po své premiéře zařadil mezi „kultovní“ snímky tehdejší mladé generace, po bok Klubu rváčů nebo třeba Pulp Fiction. Kriminální film s prvky komedie je plný nesmrtelných hlášek, skvělých herců, exponovaných zábavných charakterů a odehrává se v londýnském podsvětí. V jeho případě se navíc odehrálo to, co si přejí tvůrci každého filmu – měl úspěch jak u diváků, tak u kritiků. Vydělal přes 80 milionů dolarů a fanoušci si jej zamilovali zejména kvůli chytlavým dialogům a břitkému černému humoru.

Není tedy úplně divu, že námětu filmu Podfu(c)k se po 16 letech chopili noví tvůrci a rozhodli se z něj udělat seriál. Navzdory očekávání ale nový Podfu(c)k Guy Ritchie ani nerežíruje, ani neprodukuje. Postavy, které se v něm objeví, jsou jiné než ty filmové, ale jejich charaktery i celá zápletka vycházejí právě z filmu.

Seriál měl premiéru v půlce března na streamovacím kanálu Crackle, který vlastní společnost Sony a jeho zápletka byla až do premiéry přísně utajená. Ani my vám toho o ní moc neprozradíme – budete sledovat skupinku mladých lidí mezi dvacítkou a třicítkou, kteří se živí vším možným, ale legální to není v podstatě nikdy. Všichni jsou různými způsoby zapleteni do krádeží a pašeráctví a opravdový průšvih nastane, když se nachomýtnou k jednomu ukradenému náklaďáku plnému zlatých cihel a rázem se ocitnou ve světě organizovaného zločinu. V patách mají zkorumpované policisty, mafiány, cikánské zápasníky a veškerou londýnskou špínu.

Seriál má celkem 10 hodinových epizod a fanoušci jsou z něj vesměs nadšeni. Jeho úspěch/neúspěch je založen zejména na tom, jak dobře jsou vybráni herci, kteří vystihnou poněkud bizarní charaktery hlavních postav. To nebrali tvůrci Podfu(c)ku na lehkou váhu a do hlavních rolí obsadili dva opravdové taháky. Tím prvním je Rupert Grint. Jeho jméno vám možná na první dobrou nic neříká, ale když k tomu dodáme Ron Weasley, asi už je každý doma. Zrzavý herec se v Podfu(c)ku představuje v roli Charlieho Cavendishe, chaotického a velice snobského mladíka, který společně se svými kamarády hodlá obrátit Londýn vzhůru nohama. Pro Grinta je to jedinečná příležitost, jak se vymanit ze škatulky potterovského herce jedné role a možnost ukázat, že vyspěl a dokáže překročit svůj stín. Jeho kolegům Emmě Watson a Danielu Radcliffovi se to koneckonců už povedlo a Grint je tak poslední z hvězdné trojice, kdo se zatím tak úplně neukázal. A zatímco mužské diváky k seriálu zřejmě více naláká zápletka a původní námět, divačky se budou moct kromě pohledu na Ruperta Grinta kochat také pohledem na Eda Westwicka – dalšího herce, který byl doposavad znám jen díky jedné roli – roli ďábelského Chucka Basse v seriálu Gossip Girl. V Podfu(c)ku se bude objevovat v roli Sony Castilla.

Rupert Grint si kromě hlavní role v seriálu vyzkoušel i roli koproducenta, což pro něj bylo něco úplně nového.

„Bylo to velmi vzrušující, doteď jsem nic takového nedělal, bylo to pro mě zajímavé objevování neznámého světa,“ svěřil se Grint stanici Fox News během premiéry seriálu.

HLAVNÍ POSTAVY

Charlie Cavendish / RUPERT GRINT

Charlie Cavendish je vždy elegantně oblečený (možná to s tou elegancí trochu přehání) a potrpí si na určitou úroveň. V kontrastu s tím je ale jeho chování velice nevyzpytatelné a k eleganci má celkem daleko. Jeho postava Charlieho vlastně celkem připomíná Rona Weaslyho z Harryho Pottera. Má vtipné hlášky, občas je zmatený a dostává se do průšvihů.

Sony Castillo / ED WESTWICK

Westwickův Sony Castillo má taky ledacos společného s jeho předchozím charakterem, Chuckem Bassem. Miluje ženy, miluje alkohol a miluje moc. Jakmile mu jedno z toho chybí, umí se pořádně naštvat a následky na sebe nenechají dlouho čekat.

Lotti Mott / PHOEBE DYNEVOR

Doteď celkem neznámá herečka ztvárňuje členku party, blonďatou krásku Lotti Mott, která prakticky není v záběru bez toho, aby v ruce nedržela cigaretu. Je drzá, cynická a umí používat své ženské zbraně.

Podfu(c)k

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto AXN

Režie Lawrence Gough, Nicholas Renton

Scénář Alex De Rakoff

Obsazení Tamer Hassan, Rupert Grint, Luke Pasqualino, Dougray Scott, Marc Warren, Lucien Laviscount, Ed Westwick, Chuku Modu

Délka 10× 60 min. min.

AXN středa 3. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC