Film / seriál

I mámy se chtějí bavit

I mámy se chtějí bavit
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na skylink Live TV Sledovat

Být dobrou mámou, to je v dnešní době opravdu nesnadný úkol. Amy se snaží, seč může. Připravuje snídani, připravuje svačinky, rozváží děti do školy a kroužků, a nad teplou večeří se pak starostlivě každého člena rodiny vyptává, jaký že měl den. Co z toho má ona sama?

Zřejmě chybí jen ta příslovečná poslední kapka, aby sklenice přetekla. A ta opravdu přijde. Amy vkročí do pracovny svého manžela v nejméně vhodnou chvíli… Možná bude zapotřebí trochu si uklidit ve vztazích, nebo rovnou v celém životě. Zjevně je toho tady víc, co už delší dobu skřípe.

A pak Amy potkává Carlu. Tato žena jakékoli pokusy o naplnění ideálu dokonalé mámy vzdala už dávno – pokud se vůbec někdy o něco takového pokoušela. Aby se mohla zábava rozjet naplno, partu špatných matek doplní křehká, úzkostlivá Kiki, která toho se čtyřmi dětmi a panovačným manželem na krku taky už má dost.

Ze začátku je to samozřejmě legrace. Jako malé holky si dopřejí všechno, co si celá léta odepíraly z pocitu, že teď na to jednoduše není čas, protože je třeba věnovat se dětem, nebo proto, že už to prostě není pro ně, seriózní, zodpovědné ženy a matky. Jednoduše – dámy si začnou užívat. Jenže realita je přece jen trochu jiná a některým lidem v nejbližším okolí je tahle malá revoluce hodně proti mysli. Možná by nejlepším řešením bylo vrátit všechno do starých kolejí…

Dvojici Jon Lucas a Scott Moore proslavil scénář k filmu Pařba ve Vegas. Nyní si krom původního scénáře zkusili taky režii. A rozhodně se na to dá koukat. U některých úvodních scén možná budete trochu pochybovačně kroutit hlavou, jestli ten humor není trochu přestřelený. Pravdou je – že rozhodně ano. Ale nakonec vám to nejspíš ani nebude vadit.

Nejde tady o žádné mimořádné herecké výkony (ačkoli třeba Kathryn Hahn, kterou si možná pamatujete ze skvělé komedie Millerovi na tripu, tady jako Carla fakt září!), ani neotřelé komické chvilky, je to spíš trochu bláznivý a zároveň hodně chápavý vhled do života žen, které se v jeden moment zastaví a zamyslí se nad tím, jestli ten neustálý sprint za dokonalým domovem není nakonec trochu nesmyslný. Film taky hodně drží skvěle napsaný scénář.

Matky na tahu

Film / seriál
Hodnocení FDB 70 % Hodnocení redakce
Foto JOJ Cinema

Režie Jon Lucas, Scott Moore

Scénář Jon Lucas, Scott Moore

Obsazení Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, Annie Mumolo, Oona Laurence

Délka 100 min.

Rok 2016

JOJ Cinema HD úterý 30. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC