Film / seriál

Život podle  Dana

Steve Carell leží na palačinkách
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Byl jednou jeden sympaťák Dan, který jednoho dne potkal v knihkupectví krásnou Marii, přeskočila pomyslná jiskra a šťastnému konci nestálo nic v cestě. Tedy skoro.

Vezmeme to ale popořádku. Dan Burns je novinář a píše do místních novin sloupek tom jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Sám by nějakou tu radu potřeboval, po smrti své ženy totiž zůstal sám na výchovu třech dcer (9, 15 a 17 let). Snaží se jim být nejen dobrým otcem, ale i matkou, občas to však se svým ochranářstvím přehání, třeba v momentě, kdy ze dveří vyhání dceřina nápadníka. Danův osobní život je zkrátka ve znamení menších či větších starostí spojených s péčí o děti. To se má ovšem brzy změnit.
Když se dá ve zmíněném knihkupectví do řeči s Marií, začíná cítit nejen nesmírné sympatie (které jsou samozřejmě vzájemné), ale i naději, že by v jeho všedním životě mohl nastat obrat. Očekávání se ovšem nenaplní, protože na večeři u rodičů mu bratr Mitch představí svou novou přítelkyni, Marii.
Snímek režíroval americký režisér Peter Hedges, který svou kariérou započal dramatem Co žere Gilberta Grapea (zde exceloval mladý Leonardo DiCaprio) a proslavil se romantickou komedií Jak na věc s Hughem Grantem. I tento film se nese v podobném duchu, a tak výběr Steva Carella do hlavní role byl logickým krokem, tento herec má totiž nálepku komediální a ve vážných filmech se objevuje zřídka (vyjímkou je například Foxcatcher). Marii ztvárnila okouzlující Francouzka Juliette Binoche, hereckou sestavu doplňuje Emily Blunt, Britt Robertson, Dane Cook či Alison Pill. 
Hlavním tématem je zde kromě lásky i integrita a ztráta někoho blízkého. Film je však hlavně plný komických scén a vtipných situací, které budou některým (především rodičům a jejich pubertálním potomkům) připadat povědomé. Juliette Binoche má navíc neodolatelný úsměv a Carellův Dan je sympatický a hodný ňouma, který si prostě svou dávku štěstí zaslouží a vy mu rádi budete celý film držet palce. 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Život podle Dana

Film / seriál
Hodnocení FDB 71,2 %
Foto Film+

Režie Peter Hedges

Scénář Pierce Gardner, Peter Hedges

Obsazení Steve Carell, Juliette Binoche, Britt Robertson, Dane Cook, Marlene Lawston, Alison Pill, Dianne Wiest

Délka 98 min.

Film+ středa 28. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC