Film / seriál

Za zavřenými dveřmi

Za zavřenými dveřmi
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Maďarsko, polovina dvacátého století. Země je poznamenána válkou a mezi lidmi přetrvává nedůvěra. Zatímco začínající spisovatelka Magda stojí na prahu slávy, její tajemná a rezervovaná hospodyně Emerenc se vyrovnává s minulostí.

Předlohou filmu Za zavřenými dveřmi byl úspěšný román maďarské spisovatelky Magdy Szabó. V intimně laděném snímku sledujeme sbližování dvou žen se zcela různými životními drahami. Postupně se odkrývají hluboká osobní tajemství, těžká traumata, otevírají se dveře, které měly možná zůstat raději zavřené. Zároveň sledujeme sbližování dvou odlišných světů – intelektuálního a proletářského. Film diváka nutí k zamyšlení, co je důležitější, jestli úspěch a sláva, nebo život v lásce a zodpovědnosti. Hlavní role služebné se ujala známá britská herečka Helen Mirren, kterou si můžete pamatovat jako představitelku Alžběty II. Kromě příběhu film upoutá také svým zpracováním, kterému vévodí do posledního detailu promyšlené malebné kompozice, syté barvy a nostalgická hudba. 

Za zavřenými dveřmi

Film / seriál
Hodnocení FDB 74,6 %
Foto Film+

Režie István Szabó

Obsazení Helen Mirren, Martina Gedeck, Károly Eperjes, Gábor Koncz, Enikő Börcsök, Mari Nagy, Ági Szirtes

Délka 97 min.

Rok 2012

Film+ pondělí 20. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC