Film / seriál

Víkend s Keanu Reevesem

Víkend s Keanu Reevesem – série filmů
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na skylink Live TV Sledovat

Moc zářivějších hvězd, než je Keanu Reeves, Hollywood nemá. Natáčí filmy, které nestárnou, a tyto tři jsou toho nejlepším důkazem.

Za posledních dvacet let natočil Keanu Reeves jedenačtyřicet filmů, což z něho dělá jeden z hereckých klenotů filmového průmyslu. A zároveň učebnicový příklad naplnění amerického snu. Vždyť kdo by to kdysi, konkrétně před devětapadesáti lety, do mimina narozeného kdesi v libanonském Bejrútu řekl.

Začínal v Kanadě

Reeves vyrůstal jen s matkou a dvěma sestrami, a po kočovném mládí, kdy se stěhovali z místa na místo, zakotvil v kanadském Torontu. A právě tam, díky tomu, že se matka živila jako kostýmní výtvarnice a nějakou dobu žila s režisérem Paulem Aaronem, přičichl ke světu filmu a divadla, který mu učaroval. A jakmile natočil první celovečerák, hokejový příběh Youngblood, sbalil se a odjel do Los Angeles. Od té chvíle jeho hvězda neustále stoupá. A trojice filmů, které do vysílání připravila stanice CANAL+ Action, ukazuje, proč tomu tak je.

Fenomén John Wick

Jako první se představí John Wick, který se po legendárním Matrixu stal další Reevesovou značkou s mimořádným ohlasem u diváků i kritiky. Úvodní film série, která se letos v březnu dočkala už čtvrtého pokračování, se rychle zařadil mezi kultovní snímky. Vypráví o návratu Baby Jagy, kdysi nejlepšího vraha podsvětí. Vystoupil z temnoty, chtěl žít normálním životem, jenže parta chlapů, kteří vnikli do jeho domu a zničili památku na jeho zesnulou ženu, ho přivedla zpět. A jeho pomsta vešla do dějin kinematografie.

Mystických 47 róninů

To ostatně platí i pro epický příběh ze středověkého Japonska, v němž Reeves dostal roli nalezence Kaie, napůl Brita, napůl Japonce, který se kvůli svému původu ocitl na dně společenského žebříčku. Mezi samuraji, kteří se ho jako dítěte ujmou, se však díky svým mimořádným schopnostem dokáže prosadit a po krvavém spiknutí se stane důležitou součástí jejich cesty za odplatou.

Záporák v Muži taiči

A do třetice všeho dobrého, což v případě filmů s Keanu Reevesem platí beze zbytku. Snímek z roku 2013 je pozoruhodný nejen tím, že je jediným, který sympatický herec sám režíroval, ale také tím, že tradiční bojové zápasy dokázal protknout příběhem ze světa moderních technologií i vnitřním bojem hlavního hrdiny na cestě za dobrým člověkem. A pozor, Reeves se zde obsadil do pro sebe neobvyklé role záporáka!

John Wick

Film / seriál
Hodnocení FDB 77,2 % Hodnocení redakce
Foto CANAL+ Action

Režie Chad Stahelski

Obsazení Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki, Toby Moore

Délka 101 min.

Rok 2014

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC