Film / seriál

S.W.A.T.

S.W.A.T.
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Pracovat jako elitní policista je záslužná, ale také velmi náročná činnost. Uniforma je totiž svého druhu stigma. Vychutnejte si S.W.A.T. zevnitř a sledujte příběhy hlavních hrdinů ve 2. sérii úspěšného seriálu.

Pokud si musíte vybrat mezi dvěma rodinami, je volba obvykle velmi obtížná. A to jak ve skutečném, tak přeneseném významu. A takovému dilematu čelí i příslušníci po zuby ozbrojené policejní zásahovky.

Šéfem elitního týmu S.W.A.T. je stále charismatický Hondo (Shemar Moore), který neustále bojuje sám se sebou. Pochází z chudinské černošské čtvrti, které vládly a vládnou gangy, takže často se zločinci soucítí, protože ví, z jakého prostředí vzešli. Zároveň ve své domovské čtvrti zasahuje jako policista. Hondo tak neustále lavíruje mezi dvěma „rodinami“ a není v týmu jediný, kdo stojí před podobně nepříjemným rozhodnutím. Poněkud schizofrenní situace rozjeté v první sérii se přenáší i do druhé. Tentokrát ještě výrazněji v postavě Streeta (Alex Russell), který si také už definitivně vybral svou rodinu. Dal přednost své drogově závislé a manipulativní matce (Sherilyn Fenn), a tak dostal padáka ze S.W.A.T. Najednou se ocitá na ulici, na druhé straně barikády, a snaží se znovu si získat respekt a důvěru Honda. Druhá série má zatím podle fanouškovských ohlasů lepší hodnocení. Svůj podíl na tom má i docela dobře rozjetá zápletka s únosem malého dítěte. Na území, kde S.W.A.T. operuje totiž čile obchoduje s dětmi nebezpečný gang. Když se Deaconovi (Jay Harrington) podaří dostat jedno z dětí do bezpečí, zatímco zbytek týmu už si brousí zuby na samotného vůdce gangu, přijde zemětřesení a tým se rozdělí. Začíná hra s časem, protože poškozené budovy by se mohly zhroutit a dětem uvězněným v nich by už nikdo nepomohl. Trosky, temné chodby, hrozící výbuchy plynu, vyděšené děti a k tomu partička drsných gangsterů, které chytají ti nejlepší policisté – tohle vážně vypadá na slibnou akční podívanou. A je to tak. Druhá série seriálu S.W.A.T. příjemně překvapí propracovanou atmosférou, kdy sice maličko tušíte, co by asi tak mohlo následovat, ale okamžiků překvapení je tu stále více než dost. Navíc je vidět, že veškeré akční scény mají přesnou choreografii, kterou herci dokonale zvládají. A tak se můžete těšit na dobře známé honičky, pronásledování, přestřelky i osobní souboje. To vše v podání urostlých chlapíků, na které je radost pohledět.

S.W.A.T. je jeden z mála seriálů, který má spíše vzestupnou tendenci

Samozřejmě že by to nebyl americký seriál, kdyby do pracovních povinností nezasahovaly také soukromé trable. Výhodou S.W.A.T. ale je, že nejrůznější vztahy a rodinné peripetie jsou jen doplňkovou složkou děje. Jde totiž o akční seriál v pravém slova smyslu, takže se počítá s tím, že milostné scény a partnerské problémy diváky až tak nezajímají. Nechceme prozrazovat víc, než je nutné, a tak jen naznačíme pár detailů. Hondo se dočká malých osobních výher, zvláště ve svém komplikovaném vztahu ke státní zástupkyni. Také na Streeta čekají nepříjemné situace, ze kterých mu ale naštěstí vždy někdo pomůže vybruslit. Tím hlavním a nejdůležitějším však po celou dobu zůstává tým S.W.A.T., který musí v obtížných situacích spolupracovat a dokázat zachovat chladnou hlavu, ať se kolem nich nebo mezi nimi samotnými odehrává cokoli.

S.W.A.T. je jeden z mála seriálů, který má spíše vzestupnou tendenci, soudě podle druhé série. Nejde však o klasickou kriminálku, ale čistě akční seriál, který ocení hlavně milovníci rychlého tempa, napětí a soubojů všeho druhu.

Shemar Moore

Americký herec Shemar Moore se v životě nikdy nenudil. Původně na univerzitě začínal sportovní kariéru jako baseballista, ale po úrazu musel sport pověsit na hřebík. Odešel do New Yorku a začal s modelingem. Netrvalo dlouho a všiml si ho filmový agent. Ve velkofilmech ho příliš neuvidíte, ale v seriálech úspěchy slavil a slaví. Začínal rolí Malcolma Winterse v seriálu Mladí a neklidní. Ke kriminálkám se dostal zase coby agent Derek Morgan v Myšlenkách zločince.

Zajímavost

Seriál S.W.A.T. není úplnou novinkou. Už v roce 1975 se na televizních obrazovkách objevila první série S.W.A.T. zachycující případy elitní policejní jednotky. A byla to paráda!

Koukněte i na

Strážce pořádku

Svět drsných detektivů okořenil další mlčenlivý muž Raylan Givens, který je pro své neortodoxní metody dost nepopulární u nadřízených, proto je vykázán z velkého světa zločinu do rodného Kentucky. Jenže i tady si nebere s nikým a ničím servítky.

Noční recepční

Netradiční kriminálka se točí kolem postavy recepčního (Tom Hiddleston), který je vysloužilým elitním agentem na odpočinku. Platí však – jednou agentem, navždy agentem, a tak si klidných směn na recepci příliš neužije…

S.W.A.T. / 2. série

Film / seriál
Hodnocení FDB 80 % Hodnocení redakce
Foto AXN

Režie Bill Gierhart, Greg Beeman, Holly Dale, Eagle Egilsson, Guy Ferland, Justin Lin, John Showalter, Elodie Keene, Omar Madha, Larry Teng

Scénář Aaron Rahsaan Thomas, Shawn Ryan

Obsazení Shemar Moore, Stephanie Sigman, Alex Russell, Lina Esco, Kenny Johnson, Peter Onorati, Jay Harrington

Délka 23 × 42 min.

Rok 2017

AXN sobota 30. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC