Film / seriál

Kurz mimozemského jazyka

Příchozí – mysteriózní sci-fi
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Talentovaná jazykovědkyně Amy Adams a teoretický fyzik Jeremy Renner hledají v mysteriózním sci-fi Příchozí způsob, jak se dorozumět s návštěvníky, jejichž kosmické lodě přistály na nejrůznějších místech Země.

Oblíbený žánr sci-fi se začíná proměňovat. Už nejde jen o epochální zkoumání vesmíru, mezihvězdné války či vize postapokalyptické budoucnosti. Film Příchozí patří přesně k těm filmům, které nejsou založeny na efektech, ale na působivých myšlenkách. Při tom ani hrdinové, ani vy nemusíte opustit naši domovskou planetu. Příchozí je film, který klade otázky. Jak se stavíme k věcem či událostem, které nás děsí? Proč je důležité komunikovat jazykem, a ne zbraněmi a rychlou akcí? 

V hlavní roli inteligence

Amy Adams v roli lingvistky Louise Banks podává sebevědomý a přesvědčivý výkon. Je „povolána do služby“, jakmile se na Zemi objeví dvanáct zcela neznámých létajících objektů. Navzdory tomu, co tvrdí vlády svým občanům, navázaly první kontakt s tvory uvnitř lodí. Jsou to záhadné bytosti, které se snaží s lidmi komunikovat. Louise ve spolupráci s armádou a vědcem Ianem (Jeremy Renner) hledají odpověď na velmi jednoduchou otázku: Co chcete?  Louise samozřejmě odpověď rozluští, ale nikomu se zcela určitě odpověď nebude líbit a času na odvrácení globální apokalypsy není mnoho…

Režisér Denis Villeneuve si je velmi dobře vědom toho, že dobrý film může natočit jedině s těmi nejlepšími herci a filmaři. Kromě vynikajícího tandemu Adams a Renner se spojil ještě s kameramanem Bradfordem Youngem, vizuálním géniem, a skladatelem Jóhannem Jóhannssonem. Kromě jednoduché, ale zásadní myšlenky, je také zajímavý po vizuální stránce a zcela zásadní význam zde má Jóhannssonova hudba. Díky těmto lidem je film Příchozí víc než jen standardní scifíčko.

Příchozí přichází ze zcela jiného světa a nezbývá než doufat, že podobných „mimozemských turistů“ na filmových plátnech bude stále přibývat.  

Příchozí

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,9 % Hodnocení redakce
Foto AXN

Režie Denis Villeneuve

Scénář Eric Heisserer

Obsazení Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Tzi Ma, Mark O'Brien, Russell Yuen

Délka 117 min.

Rok 2016

AXN sobota 23. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC