Film / seriál

Mrtvý Baba Jaga? Tak jednoduché to nebude!

John Wick: Kapitola 4 – akční thriller
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na skylink Live TV Sledovat

Je John Wick, nejslavnější zabiják podsvětí, mrtev, nebo nikoliv? Po jeho čtvrtém, dech beroucím představení, visí tahle otázka ve vzduchu.

Nad kolébkou čtvrtého příběhu Johna Wicka se nemluvilo prakticky o ničem jiném – zmizí legendární zabiják přezdívaný Baba Jaga ze scény, či nikoliv? A i když pro to finále Kapitoly 4 činí maximum, je jisté, že s Johnem Wickem to tak jednoznačné nebude. Pečeť tomu dává mimo jiné Joe Drake, šéf „Wickova“ filmového studia Lionsgate, který potvrdil, že už se intenzivně pracuje na pětce – tu by měl, stejně jako všechny předcházející díly, režírovat Chad Stahelski.

Štvanec

Ale zpět ke čtyřce, jež servíruje výbušný koktejl precizní akce, fascinujících filmových obrazů i nečekaně oduševnělých konverzací, a to bez jediného nudného místa, téměř tříhodinové stopáži navzdory. Wicka zastihuje jako štvance, který porušil pravidla tajného spolku nájemných vrahů a jehož Nejvyšší rada na něj proto poštvala armádu zabijáků a lovců hlav. Pokud se chce Wick z tohoto prokletí vykoupit, zbývá mu jediné: docílit, aby stanul zástupci Rady tváří v tvář, v souboji muže proti muži.

Wick našel mír

I když se zdá, že představitel Wicka je před nadcházející šedesátkou v plné formě, je to právě Keanu Reeves, který se do pokračování zrovna nehrne. Producent Basil Iwanyk dokonce prozradil, že v době příprav čtvrtého dílu prosil, aby na jeho konci Wicka definitivně zabili. „Natolik je pro něj natáčení těchto filmů vyčerpávající, a to jak fyzicky, tak emocionálně,“ vysvětloval Iwanyk pro filmový web Collider.

Tvůrci a filmové studio však spoléhají na to, že Reeves se svého hrdiny jen tak nevzdá. I proto původně pro film připravili jednoznačný konec, bez pochybností, že John Wick vyšel z fatálního duelu živý. Režiséra ovšem zviklaly testovací projekce. „Měli jsme jiný konec, bylo jasné, že John je stále naživu. Jenže publikum, které jsme testovali, absolutně preferovalo nejednoznačný závěr,“ přiznal Chad Stahelski v časopise Empire.

A samotný Keanu Reeves? „Nevím, asi se budu muset opřít o rčení nikdy neříkej nikdy,“ citoval ho Entertainment Weekly s podotekem, že pro něj samotného je správné, že John Wick našel mír. A teď si vyberte!

John Wick: Kapitola 4

Film / seriál
Hodnocení FDB 67,6 % Hodnocení redakce
Foto CANAL+ Action

Režie Chad Stahelski

Obsazení Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hirojuki Sanada, Lance Reddick, Scott Adkins

Délka 169 min.

Rok 2023

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC