Film / seriál

Vlci z Los Angeles

Klub miliardářů – americké drama
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Zdá se, že partě sebevědomých mladíků z Los Angeles, kteří se rozhodnou zbohatnout pomocí finančního podvodu ve stylu pyramidové hry, nestojí nic v cestě. Ve chvíli, kdy na scénu vstoupí protřelý podvodník Ron (Kevin Spacey), se věci zkomplikují a smrt na sebe nenechá dlouho čekat.

V červenci roku 1983 se vychytralým hošánkům Joeu Huntovi a Deanu Karnymu podařilo přesvědčit své bohaté přátele v L. A., aby investovali do jejich nového fondu BBC. Slibovali výdělek 50 % za pouhé tři týdny. Podporu našli u protřelého obchodníka z Wall Street Rona Levina. Už tak zhýčkaní pánové si postupně rozšiřovali své peněžní portfolio a užívali si života na hodně vysoké noze. Jenže každý plán, zvláště v byznysu, který zní až příliš jednoduše a dobře, je většinou podvod. A Huntovi s Karnym se velmi brzy vše vymkne z pod kontroly doslova smrtícím způsobem.

Neuvěřitelná realita

Klub miliardářů vychází ze skutečných událostí. V 80. letech bylo prostě všechno možné (vzpomeňte na Vlka z Wall Street). Ovšem následky, které měla chamtivost i korupční jednání této zbohatlické partičky, se zdají neskutečné. Z uhlazených bohatých chlapečků se stanou v podstatě mafiáni, kteří se neštítí ušpinit si ruce krví. 

Někdy je pravda tou nejlepší lží.

Hlavní role zde hrají dva z nejnadějnějších mladých herců současného Hollywoodu ‒ Ansel Elgort (Baby Driver, 2017) jako chytrý, ale naivní Joe Hunt a Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba, 2014, Kingsman: Zlatý kruh, 2017) jako uhlazený, až slizký Dean Karny. Miliardáři sice nejsou taková pecka jako Vlk z Wall Street, ale svou energii rozhodně mají. Navíc jen dokládají, jak brutální je svět financí a investic, i když se v něm pohybují hlavně chlapíci v drahých oblecích, kteří nevypadají, že jsou opravdu všehoschopní. 

Trochu kontroverzní může být obsazení Kevina Spaceyho, jenž se vlastně vrací na plátno po nepříjemných skandálech. Ale svým způsobem jeho osobní problémy přidávají postavě Rona Levina ještě více na odpudivosti, a zároveň tak i uvěřitelnosti.  A jako vždy okouzlující Emma Roberts dostala možnost předvést také jiný temperament než v romantických komediích, kam ji s oblibou režiséři stále obsazují (že by rodinná tradice?). Miliardáři, ač z 80. let, jsou moderním finančním thrillerem s prvotřídním obsazením. 

Klub miliardářů

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto FilmBox Premium

Režie James Cox

Scénář James Cox, Captain Mauzner

Obsazení Ansel Elgort, Taron Egerton, Kevin Spacey, Emma Roberts, Ryan Rottman, Jeremy Irvine, Thomas Cocquerel, Bokeem Woodbine, Waleed Zuaiter, Suki Waterhouse, Billie Lourd, Judd Nelson, Wayne Pére, Billy Slaughter, Jayson Warner Smith, Bryan Batt, Rosanna Arquette, Cary Elwes, Richard Kohnke, Kenji Fitzgerald, Alicia Sanz, Sheila Thiele, Susan Gallagher, Deneen Tyler, Elton LeBlanc, Bob Walker, John L. Armijo, Chris Angerdina, Greg Fallon, Kenneth Kynt Bryan, Emily LaGroue, Ronald Reagan (a.z.), Jimmy Buffett, Frederick Keeve, Rachel Olsen, Matthew Brag, Amber Townsend, Anthony Marble, Rob Gough, Maurice Johnson

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC