Film / seriál

Kašpárek v trenkách

Kašpárek – francouzská komedie
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Legendární Jean-Paul Belmondo bude řádit v bláznivé komedii o nenapravitelném zlodějíčkovi Alexandru Boronim.

Belmonda není nikdy dost, i když už je v hereckém nebi, vaše bránice bude vesele rozechvívat dál. Jako Boroni se po propuštění z vězení opět vrátí ke své oblíbené profesi – k okrádání. Ať se však děje cokoli, jeho heslo stále zní: Zpět do víru života! A že to bude pořádný vír plný šperků, žen, nebezpečí i pletek s tajnými službami, je tutovka.

V bláznivé komedii se Belmondo dal dohromady opět s režisérem Georgesem Lautnerem, se kterým natočil komedii podobného ražení Policajt nebo rošťák (1979).  Tentokrát pánové přišlápli pedál ještě víc a komedie Kašpárek je ještě našlapanější vtipnými, ale také odvážnými scénami. Ostatně, kaskadérskými kousky byl Belmondo proslulý. 

Bond v legračních trenýrkách

Děj filmu je jasný. Vykutálený zlodějíček si umí najít ty nejlepší kšefty. Vždy se seznámí s krásnou dámou, tu svede a pak ji okrade. Zabije tak dvě mouchy jednou ranou, užije si s krásnou paničkou a ještě si s sebou odnese pořádný balík. Když se do toho všeho zapletou tajné služby, práce se Boronimu komplikuje, protože musí zdrhat i před mafiány. Ale Belmondo by nehrál žádného nekňubu, takže nakonec je se svým pověstným zářivým úsměvem převeze všechny!

Kašpárek je klasická francouzsko-italská bláznivá komedie, které kraluje Belmondo svým šarmem i neuvěřitelnými kaskadérskými kousky. Je jedno, jestli zrovna visí vysoko nad mořskou hladinou na vrtulníku, nebo proráží zdi rozličnými dopravními prostředky. Pokaždé dosáhne coby Boroni svého a na konci ho čeká v loži nějaká polonahá krasotinka. Občas budete váhat, jestli je Boroni opravdu takový kašpar, nebo je tak protřelý zločinec. Tak či tak výsledek je vždy stejný. Vlastně je to mnohem bláznivější verze Bonda ve středomořském podání. Boroni akorát nestojí na straně zákona, ale to je už jen malý detail. Pokud máte rádi tyto crazy komedie a chcete si v sychravém podzimu připomenout rozpálené pláže, pak Kašpárek je tou pravou volbou.

Zajímavost

Kašpárek má jedno filmové prvenství. Poprvé zde byl použit červený laserový bod v souvislosti se zbraní jako znamení smrti. Dnes klasika všech akčních filmů. 

Kašpárek

Film / seriál
Hodnocení FDB 71,4 % Hodnocení redakce
Foto Film+

Režie Georges Lautner

Scénář Jean Herman, Michel Audiard

Obsazení Jean-Paul Belmondo, Michel Galabru, Georges Géret, Mirella D'Angelo, Carla Romanelli, Paolo Bonacelli, Michel Beaune

Délka 109 min.

Rok 1980

Film+ čtvrtek 28. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC