Film / seriál

Fear The Walking Dead

Fear The Walking Dead
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Fanoušky zombie a neustálého boje o přežití čeká seriálový svátek. AMC uvede premiérové díly čtvrté řady Fear The Walking Dead!

Úspěšný spin-off Živých mrtvých (The Walking Dead, běží již osmou sezonu) vám asi příliš představovat nemusíme. Svět, který zachvátila apokalypsa v podobě pochodujících zombie, je zkrátka nebezpečným místem pro kohokoli, kdo už lehce nezahnívá a nechodí v orvaném oblečení.

Boj o přežití se stává pro živé růžolící Američany denní realitou, ale ani neustálá přítomnost smrti jim nebrání v tom, aby prožívali rodinná a milostná dramata. Stačí se jen vyhnout smrtícímu viru, který vlastně není tak úplně smrtící…

Ve čtvrté sérii Fear The Walking Dead uvidíme svět Madison Clark a její rodinu novýma očima – očima Morgana Jonese

Fear The Walking Dead patří už několik let k seriálovým hitům, a tak se není co divit, že je o něj obrovský zájem i mezi herci. Ve třetí sérii řady hlavních představitelů výrazně prořídly, proto se můžete těšit na nové herecké přírůstky. Tím nejočekávanějším je asi Morgan Jones, který přestupuje (skoro jako fotbalová hvězda) z původního The Walking Dead. V oficiálních anotacích se zatím uvádí, že uvidíte svět Madison Clark prostřednictvím Morganových očí. Možná to zní bizarně, ale žádná „oční transplantace“ na vás nečeká, jen se hlavním vypravěčem stane Jones a většina událostí se bude točit kolem něho. Další podrobnější informace k ději zatím k dispozici nejsou, tvůrci jsou na slovo skoupí. Tohle je jediné, co se z nich podařilo dostat: „Minulost postav se mísí s jejich nejistým stavem, protože se setkávají s novými přáteli, nepřáteli a hrozbami. Bojují proti sobě navzájem a proti zákonu mrtvých, aby se postavili proti tlaku všudypřítomné smrti.“ Co se děje týče, budete se jednoduše muset nechat překvapit. Jisté však je, že z nastavené laťky tvůrci ubírat nehodlají, i když se natáčení přesouvá do Texasu. Nové díly tam připravují od 27. listopadu 2017.

Už na podzim však byly vypuštěny první herecké „nováčkovské vlaštovky“. Kromě Garreta Dillahunta by měla herecký tým posílit také Jenna Elfman, která v seriálu získala trvalé umístění. Ačkoli byla doposud Jenna obsazována hlavně do romantických komedií (Kamarád taky rád, Rabín, kněz a krásná blondýna, Dr. Dolittle), kde hrála neodolatelné blonďaté krasavice, podle prvních zpráv to vypadá, že svět zombíků jí sedí jako ušitý. Uvidíme, jestli se v apokalyptickém světě plném zmaru bude stále tak sladce usmívat…

Další ženskou posilou, kterou si budou jistě pánové pochvalovat, je krasavice Maggie Grace. Herečka má za sebou už slušnou řádku zkušeností před kamerou. Seriálovým fanouškům bude určitě známa z hitu Ztraceni, kde ztvárnila postavu nesnesitelné a rozmazlené Shannon. Tato role pro ni byla startovacím můstkem, protože pak se její kariéra rozjela naplno. A aby těch změn nebylo málo, obměnil se také tvůrčí tým. Výkonným producentem se stal Scott M. Gimpl a dále přibyli Andrew Chambliss a Ian Goldberg.

Zůstal vůbec kámen na kameni? I když o osudu některých původních postav zatím mnoho nevíme, s jistotou vám můžeme slíbit, že ve čtyřce se znovu objeví Nick, Alicia a Strand. A samozřejmě zůstává armáda zombie.

John Polson

Australan John Polson není coby režisér filmovým fanouškům moc znám. Spíš si ho budete pamatovat z akční hitovky Mission: Impossible II (2000) jako herce. V seriálovém světě však platí za ostříleného matadora. Režíroval například téměř 20 epizod úspěšné série Jak prosté.

Zajímavost

Maggie Grace je i mezi hereckými kolegy nazývána Miss Amerika a podle zveřejněných fotografií ji o půvab nedokázali obrat ani ostřílení maskéři Živých mrtvých.

Koukněte i na

Živí mrtví

Tento seriál odstartoval vlnu apokalyptických podívaných, které se snaží ukázat, jak by vypadal svět, kdyby ho ovládali zombie. Tvůrci se nesoustředili jen na osud jednoho hrdiny, ale na skupinku „přeživších“, což jim umožnilo vytvořit malou „zombie ságu“. Seriál stále patří k nejsledovanějším v Americe.

In the Flesh

Se svérázným pojetím zombie tematiky přišli Britové. V jejich podání se nemrtvé podařilo vyléčit, tedy částečně. Zombíci už nejsou vražedná monstra, ale zase je trápí vzpomínky na jejich krvavou minulost.

Fear The Walking Dead / 4. série

Film / seriál
Foto AMC, Profimedia.cz

Režie John Polson

Scénář Adam Suschitzky

Obsazení Kim Dickens, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo…

Délka 16 × 44 min.

AMC pondělí 16. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC