Film / seriál

Chyť mě!

Akční komedie Detektiv z Hongkongu
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Pokud máte rádi bláznivé akční komedie, ve kterých se dávají dohromady nesourodí parťáci, máme tip přesně pro vás.

Tentokrát v tom bude i trocha exotiky, jelikož se vydáme do Hongkongu, kde řádí hazardní hráč Connor Watts (Johnny Knoxville). Connora zná ve městě opravdu každý, ale především proto, že snad nenajdete nikoho, komu by nedlužil peníze. Jenže vášeň je prostě vášeň. A tohohle vyvedeného Američana dostane za úkol najít policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan). Víc asi není třeba prozrazovat, jakmile se ve filmu objeví Jackie Chan, čeká na vás bláznivá jízda plná geniálních soubojů. A jinak tomu není ani v Detektivovi z Hongkongu.  

Mafie, kam se podíváš

Jackie Chan ví, jak stárnout stylově. I když je mu už 66 let (v době natáčení Detektiva mu bylo 62), pořád je prvotřídní akční hvězdou. Snímky, kde se objeví, jsou pořád plné energie a humoru a Chan má i ve věku dědečků pořád stejný poťouchlý klukovský výraz. Jistě, můžete namítnout, že filmy s ním jsou tak trochu jako přes kopírák, ale když je kopie dobrá, proč si ji neužít.

V Hongkongu se to začne hemžit mafiány všeho druhu. Především Rusové se snaží dostat Connora živého nebo mrtvého, na tom jim nesejde. Jdou po něm i Číňané, takže jedinou možností, jak se zachránit, je utéct na venkov. Bennie s Connorem podniknou téměř 2000 kilometrů dlouhou cestu, a to jen proto, aby mohli nabít telefon, v němž jsou informace, které mohou Connora zachránit. Proč ho nenabili v některé z vesnic? Jednoduše proto, že nemohou natrefit na tu, kde by byla elektřina. Je to krapet absurdní, ale zase dostanete jako diváci možnost poznat některé čínské zvyky a tradice. Samozřejmě je to vše nadsázka a honička po čínských luzích a hájích je především zábavná, nikoli hodina vlastivědy. A většina humoru pramení z odlišnosti Bennieho a Connora. Jeden je mrštný a druhý je spíš jak lenochod, můžete zkusit uhodnout, kdo je kdo. Skvělé na těchto filmech je také to, že Jackie Chan může mít za parťáka vlastně kohokoli a vždycky si s ním sedne. 

Celý film v podání režiséra Rennyho Harlina je jakási mozaika složená z gagů doplněná úchvatnými exteriéry (v tomto je Čína pro filmaře doslova magická svou rozmanitostí) i dobrou hudbou. Jackie Chan si opět střihne komickou scénu, kdy předvede své pěvecké nadání, když si prozpěvuje píseň Adele, zatímco se potlouká stepí s Mongoly. Detektiv z Hongkongu je jednoduše čistá zábava. 

Zajímavost

Jackie Chan by měl umět všechno, ale jednu věc neovládá, stejně jako jeho postava Bennieho, neumí plavat.

Detektiv z Hongkongu

Film / seriál
Hodnocení FDB 67,1 % Hodnocení redakce
Foto Film+

Režie Renny Harlin

Scénář Jackie Chan, Brian Gatewood, BenDavid Grabinski, Alessandro Tanaka, Jay Longino

Obsazení Jackie Chan, Ping-ping Fan, Johnny Knoxville, Eve Torres, Paul Philip Clark, Michael Wong, Eric Tsang

Délka 107 min.

Rok 2016

Film+ středa 30. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC