Film / seriál

Creed

Creed

Sylvester Stallone se vrací ve své nejslavnější roli Rockyho Balboy. Poprvé ovšem nebude stát v ringu, ale mimo něj, jako trenér. Nečekejte Rockyho 7, jde spíše o předání boxerské rukavice další generaci.

Sly za svůj výkon získal Zlatý glóbus, a i název kategorie, tedy nejlepší herec ve vedlejší roli, napovídá, že Italský hřebec není hlavním hrdinou tohoto sportovního dramatu. Tím je Adonis Johnson (Michael B. Jordan), syn slavného otce, divákům dobře známého světového šampiona v těžké váze Apolla Creeda, který se s Rockym utkal v legendárním souboji ve Philadelphii. A právě tam to Adonise táhne, a ačkoli Apollo zemřel ještě před jeho narozením, nezapře svůj původ ani boxerské geny, a proto vyhledá Rockyho, aby ho trénoval. Ten ze začátku odmítá, postupně ale v mladíkovi vidí stejnou sílu a odhodlání, jako měl jeho bývalý rival, a vede ho při cestě za titulem. Snímek Ryana Cooglera nabízí zajímavě rozpracované postavy a skvěle natočené boxerské souboje.

Creed

Film / seriál
Hodnocení FDB 78,5 %
Foto Cinemax

Režie Ryan Coogler

Obsazení Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Ritchie Coster, Graham McTavish, Wood Harris

Délka 133 min.

Rok 2015

Cinemax úterý 15. 8. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC