Film / seriál

Byznys je byznys

Kriminální seriál StartUp III.
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Další řada oblíbeného seriálu míří na televizní obrazovky. Opět to bude jízda ve velkém stylu.

Pamatujete si na partičku mlaďochů ze seriálu StartUp, co se snažili v Miami rozjet svůj vlastní byznys, ale nějak se jim stále nedařilo najít investora? Nakonec sice všechno rozjeli, ale za vydatné pomoci drogového podsvětí a neustálého sledování tajnými agenty. Takto si začátek svého amerického snu asi nepředstavovali, ale zvyknout se dá asi na všechno.

Seriál s dobrým obsazením na aktuální téma okořeněný nebezpečím a světem tajných služeb

Na televizních obrazovkách už se trio Nick Talman (Adam Brody), Ronald Dacey (Edi Gathegi) a Izzy Morales (Otmara Morrero) objevilo ve dvou sériích a teď přichází i ta třetí. Zatím se toho moc nezměnilo. Stále tu jde o stejný kolotoč, mlaďoši mají skvělou technologii a potřebují peníze, ty jim dodávají mocní mužové miamského podsvětí, a proto mají všechny v hledáčku také tajní agenti. Jak jednou do tohohle průseru člověk zabředne, už se prostě nedostane ven.

Cesta tam a zase zpátky

Udělat vše správně se jednoduše nepodařilo už na začátku, takže Nick má stále s čím a hlavně s kým bojovat. Izzy je navíc docela dost paranoidní a řeší si i osobní problémy. A před Ronaldem stojí jedno z nejtěžších životních rozhodnutí. Aby toho nebylo málo, na jejich nové síti začíná řádit virus. Navíc dvojí hra, v níž chtějí být zadobře s mafií i agenty, je stále těžší, zvlášť když se do toho připletou osobní vztahy.

V seriálu se tak mnohé mění, ale to podstatné zůstává. Kromě obsady hlavních hrdinů je stále dobré také tempo vyprávění i scénář. Většina dnešních seriálů s dobrým rozjezdem má problém udržet se ve stejné lajně i v dalších sériích, což se naštěstí StartUpu nestalo. Blíž znáte už nejen hlavní trojici, ale také agenty i „vládce“ podsvětí. Podobně jako hlavní hrdinové si s nimi vytváříte velmi osobní vztahy a mnohé z nich přestáváte vnímat černobíle – nedělíte je na ty dobré a zlé.

Samozřejmostí zůstávají také drsňácké scény, aby také ne, když finance na Izzyin ArakNet (ona je jeho technickou duší) jsou z prodeje drog i zbraní.

U takového seroše pak musí být také držena nějaká hudební úroveň. A opět, co se v první sérii naučíš, v dalších jako když najdeš. Také třetí série kromě skvělých vizuálních zážitků a dobrých scenáristických nápadů přináší parádní hudbu. Všechno do sebe nádherně zapadá, jen kdyby konečně mohl na scénu vstoupit legální investor, který vydělal majlant třeba na dětských rovnátkách na zuby. Pak by měli Nick, Ronald a Izzy konečně klid. I když není jisté, jestli by o život bez adrenalinu dnes vlastně stáli… Tak či tak, takovýto StartUp pořád zůstává mnohonásobně lepší než kterýkoli internetový kurz o začátcích podnikání.

StartUp se dá lehce shrnout – dobrý seriál s dobrým obsazením na aktuální téma okořeněný nebezpečím a světem tajných služeb. Pak se na to nedívejte!

Adam Brody

Je americký herec, kterého mají někteří stále zafixovaného jako Setha Cohena ze seriálu O.C. Jenže z teenagera se stal charismatický fešák. Adamovi se zatím nedaří tolik na filmové scéně, i když točí pravidelně, největší příležitosti pro něj vždy představovaly seriály (objevil se např. v Gilmorových děvčatech). V poslední době jste ho mohli vidět v superhrdinské parodii Shazam! (2019), romantice Milenci těch druhých (2015) nebo komedii Poldové (2010).

 

Zajímavost

Z hlavního hereckého tria stále patří k filmově nejúspěšnějším představitel Ronalda Daceyho americký herec Edi Gathegi, který si zahrál třeba v trháku Gone, Baby, Gone (2007).

Koukněte i na

Bodyguard

K úspěšným seriálům poslední doby patří také Bodyguard. Thriller z politického prostředí představuje klidnější protipól k americkým akčňákům, ale to neznamená, že v něm je zachyceno méně „špíny“.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

Pokud vás baví kriminální svět a jeho dějiny, tento seriál vám přiblíží práci agentů FBI v 70. letech. Tajní agenti byli vždycky ostřílení hoši, ale málokdo tuší, že i oni museli tvrdě bojovat, aby jejich instituce prošla transformací.

StartUp III.

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto AMC

Režie Ben Ketai, Andrew Neel, Timothy A. Burton

Scénář Ben Ketai, Barry L. Levy

Obsazení Adam Brody, Edi Gathegi, Jon Michael Davis, Otmara Marrero, Jared Bankens, Addison Timlin, Mira Sorvino, Ron Perlman, Tyler Labine, Zachary Knighton…

Délka 10 × 44 min.

AMC středa 5. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC