Dokument

Vzpomínkový týden na holokaust

Vzpomínkový týden na holokaust
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Vzdát hold lze nejen pietní vzpomínkou, ale také znovuoživováním zásadních dějinných událostí, byť jsou bolestné a děsivé.

Jedno z nejtemnějších období nedávné minulosti představí stanice Viasat History sérií dokumentů, které nemají být jen vztyčeným prstem v naději, že se nic podobného už nesmí opakovat, ale také připomenutím zmařených životů, které padly holokaustu za oběť. Termínem holokaust označujeme systematické a cílené vyhlazování celých etnik a národů během druhé světové války nacistickým Německem. Nejsilněji se tato tragédie dotkla Židů, národa, jenž Hitler nenáviděl. V širším smyslu se holokaustem označuje celá nacistická mašinerie – tedy nejen koncentrační tábory, ale také pracovní tábory, věznice, káznice či perzekuce politických skupin. Připomeneme si ty nejtemnější činy druhé světové války a rovněž válečné zločince, z nichž někteří unikli spravedlnosti jen díky sebevraždě. Uvidíte, jak ohromnou devastaci holokaust pro dvacáté století znamenal a znamená i pro to jednadvacáté. Měli bychom se ze své minulosti poučit, ale stalo se tak doopravdy? V čem všem je toto bolestné ohlédnutí podstatné pro současnost? Zamysleme se nad těmito otázkami a uctěme památku obětí holokaustu.

Vzpomínkový týden na holokaust

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 21. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC