Dokument

Vzpomínka na holocaust

Historický dokument Vzpomínka na holocaust
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Jsou věci, na které bychom nejraději zapomněli, ale zároveň si je musíme neustále připomínat, aby se už nikdy nezopakovaly.

Jednou z nejděsivějších kapitol minulého století je druhá světová válka a s ní spojený holocaust. Události, které fatálně poznamenaly životy milionů lidí po celém světě. Události, které přinesly smrt milionům nevinných lidí. Každoročně si tyto děsivé a smutné události připomínáme v lednu sérií dokumentů. Připomeneme si nejen samotný průběh války a zásadní válečné události a operace, ale také válečné hrdiny i zločince.

Nedílnou součástí je samozřejmě připomínka holocaustu a jedné z největších a nejděsivějších genocid v naší historii. Veškeré dokumenty, které byly na toto téma zpracovány, přinášejí někdy poměrně drsné, ovšem pravdivé záběry a svědectví nejen o naší historii, ale také o člověku jako takovém. I když toto období představuje tu nejtemnější stránku lidského jednání, nesmíme na ně nikdy zapomenout. Jednak můžeme uctít památku všech, kteří během šestiletého válečného řádění přišli o život, jednak si zase znovu uvědomíme, že nic podobného by lidé již neměli dopustit. A jak se nejlépe bránit opakování chyb? Poznáním a nalezením příčin, k čemuž jsou ideální dokumenty plné historických faktů a informací.

Vzpomínka na holocaust

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD neděle 17. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC