Dokument

Tajemství templářských rytířů

Tajemství templářských rytířů – dokumentrání seriál
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Zcela neobjasněné záhady a příběhy dávající prostor fantazii lidstvo vždy fascinovaly. Zřejmě proto jsou dodnes stále oblíbení také templáři.

Tento francouzský řád byl založen na počátku 12. století a patřil k nejvýznamnějším křesťansko-rytířským řádům v Evropě. Templáři měli doprovázet a ochraňovat poutníky na cestě do Jeruzaléma i strážit hrob spasitele. To obnášelo spoustu bojových povinností, ale z jejich poslání jim také plynulo mnoho výhod. Postupně tak řád bohatl a nabýval na významu i síle. Jenže rytíři tohoto řádu nepodléhali panovníkovi, ale pouze papežovi, zástupci moci světské jim tedy nijak nemohli ublížit.

Asi si dovedete představit, že museli být trnem v oku francouzskému králi, který se vydatně snažil o jejich zrušení, což se mu také na počátku 14. století podařilo. Od té chvíle byli templáři pronásledováni, zavíráni, a dokonce i upalováni. Veškerý jejich majetek propadl království. A tady se rodí a začínají všechny záhady, dohady i legendy.

Dokumentární seriál Tajemství templářských rytířů se vše pokouší objasnit a rozkrýt tajemství kdysi tak mocného řádu. Jeho stoupenci údajně žijí dodnes. Postupně navštívíte významné stavby, které kdysi řád vybudoval, a historikové vás seznámí se spoustou dalších faktů, které pomohou objasnit nejen úspěchy, jichž řád dosáhl, ale také jeho strmý pád.

Tajemství templářských rytířů

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 23. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC